Koncert Nade Baldić

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 26. kolovoza 2014. - 10:55
Autor: 

U crkvi Svetog Duha u Kotoru, u četvrtak, 28. kolovoza u 20 sati bit će održan koncert profesorice Nade Baldić.

Gosti prof. Baldić su: Tetar 303 , Poli Đurđrvić  i Lungo  mare, sopranistica Milica Zdravković,  prof. Dejan Krivokapić, klapa Belezza ,Modni studio  Isidora i drugi.

Na repertoaru su:  popularna zabavna glazba, kancone, šansone i klapske pjesme.

Ovom prigodom bit će premijerno izvedeno nekoliko njezinih novih kompozicija.

Sponzori ovog koncerta su: Općina Kotor i Hrvatska krovna zajednica-Dux Croatorum.

Nada Baldić se velikim koracima vraća na glazbenu ili bolje reći sveukupnu umjetničku scenu Crne Gore. Kao mlada svoju karijeru gradi na mnogobrojnim festivalima započevši sa festivalom Glas Boke 1983,1984, 1985 i 1986 godina, Smotra mladih Daruvar-Republika Hrvatska, Pjesma mediterana-Budva, Miris mediterana-Kotr 1999,2000 i 2001 godine gdje je osvajala uglavnom prva mjesta. Nakon duže pauze ponovno se vraća na scenu  gdje ima zapažene nastupe koji u zadnje vrijeme prevazilaze okvire Boke.

Općina Kotor financijski potpomaže svaki projekt gospođe Baldić prepoznajući njezin kvalitet i njenu ulogu u reklamiranju grada, jer je gospođa Baldić rođena Kotoranka

Hrvatska krovna zajednica-Dux Croatorum je NVO registrirana u Crnoj Gori sa ciljem zbližavanja hrvatske zajednice iz Crne Gore sa zajednicom Crnogoraca iz Republike Hrvatske. HKZ  se sa zadovoljstvom pojavljuje kao sponzor na svim manifestacijama koje mogu pomoći na zbližavanju i boljem upoznavanju dvaju naroda i njihovih dostignuća u kulturi.

Sutra 27. kolovoza u 8:30 sati na jutrarnjem programu Televizije Crne Gore, gostovat će prof. Nada Baldić, koja će ispred organizatora predstaviti svoje goste, i prof. Tripo Matijević, koji će predstaviti HKZ Dux Croatorum kao spanzora.