rujna 2023

Prva prezentacija  dvojezičnog Zbornika o Milanu Šufflayu održana je proteklog utorka u Matici hrvatskoj u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore i Nacionalnog savjeta Albanaca.

Predstavljači lika i djela Milana Šufflaya bili su dr. sc. Stipe Kljaić i dr. sc. Vladimir Lončarević, dok su se prigodno na početku obratili predsjednici oba manjinska vijeća, Zvonimir Deković i Faik Nika.  

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća hrvatskoga i crnogorskoga izaslanstva  danas je obilježena 32. obljetnica od formiranja logora Morinj.

Izaslanstvo Republike Hrvatske predvodio je ministar  vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske dr. sc. Gordan Grlić Radman, a crnogorsko sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova, ambasador Robert Markišić.

U ime organizatora, skupu se prigodno obratio predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, čije obraćanje možete pročitati na poveznici.

Promocija knjige “Zapisi sa muljanske rive u sjećanjima Ilka Marovića i poeziji Gracije Gaša Marovića”, održana je sinoć, u Multimedijalnoj dvorani Kulturnog centra ,,Nikola Đurković” Kotor.

JU Muzej i galerija Tivat upućuje javni poziv za prikupljanje financijskih sredstava za sanaciju kapele svetog Mihovila.

Hrvatsko kulturno društvo „Tomislav“ Kotor predstavilo je nedavno realiziran projekt „Pučke pobožnosti Gospe od Snijega u Škaljarima – prošlost zajednice spaja i danas“, u crkvi Gospe od Snijega u Škaljarima.

Četvrtak, 28. rujna 2023.

Izjava Željka Rutovića, Predsjednika savjeta Agencije za zaštitu osobnih podataka i slobodan pristup informacijama, povodom 28. septembra, međunarodnog dana Prava javnosti da zna.

Sutra, u petak, 29. 9. 2023. , će biti obilježene 32 godine od uspostave logora Morinj.

Tom prigodom će polaganju vijenca i paljenju svijeća ispred spomen ploče bivšeg logora Morinj prisustvovati izaslanstva iz Republike Hrvatske i Crne Gore.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća uslijedit će kraće prigodno obraćanje , nakon čega su predviđene izjave za medije.  

Program počinje u 11 sati.

Srijeda, 27. rujna 2023.

Današnja gošća emisije Bokobran je Sara Stevanović, konzervatorica- restauratorica. 

Emitirano: 
Srijeda, 27. rujna 2023.

Današnja gošća emisije Bokobran je Sara Stevanović, konzervatorica- restauratorica. 

Utorak, 26. rujna 2023.

Pacijenca je naziv izložbe radova dobrotske čipke, koja će biti otvorena u srijedu, 27. 9, točno u podne ispred katedrale svetog Tripuna.

Stranice