Vijesti

S Tonćijem Franceskovićem o posljedicama pandemije na ugostiteljstvo

Gost Radija Dux bio je Tonći Francesković, predsjednik Udruženja ugostitelja Tivta. Osvrnuvši se na prethodnu godinu, svjesni smo da je ugostiteljstvo, koje predstavlja jedan od najvažnijih segmenata turizma imao ogromne gubitke.

Pročitajte više

Od ponedjeljka tretiranje palmi

„Sekretarijat za privredu Opštine Tivat od ponedjeljka 26. aprila 2021. godine, otpočinje sa prvim ovogodišnjim hemijskim tretiranjem palmi vrste „Kanarska datula“ (lat.

Pročitajte više

TO Tivat nastavlja tradiciju obilježavanja ekoloških datuma

Turistička organizacija Tivat nastavlja tradiciju kada je obilježavanje ekoloških datuma u pitanju. Danas je Dan planeta Zemlje, koji se svake godine obilježava 22. 4. u više od 190 zemalja svijeta.

Pročitajte više

Danas se obilježava Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja u više od 150 zemalja diljem svijeta. Na konferenciji UNESCO-a 1969.

Pročitajte više

Kultura sjećanja: riba, simbolika i prikaz u (likovnoj) umjetnosti

Riba, more i mediteranski način života. Tri stvari koje je nemoguće zamisliti jednu bez druge. U našim pričama riba je zauvijek vezana za kulinarsku deliciju koja karakterizira Mediteran, ali i primorski život kraj mora.

Pročitajte više

Dukić stigao do finala, Marković bio jako blizu

Završena su prva tri dana jedrenja na kvalifikacijskoj regati za Olimpijske igre u portugalskoj Vilamuri. Reprezentativci Crne Gore jedriličari Milivoj Dukić i Ilija Marković, predvođeni selektorom Klakorom imaju razloga za zadovoljstvo.

Pročitajte više

Priopćenje Caritasa Barske nadbiskupije

Šefica delegacije Europske unije u Crnoj Gori veleposlanica  Oana Kristina Popa i predsjednik Općine Bar Dušan Raičević posjetili su danas prostorije Caritasa Barske nadbiskupije kako bi  se upoznali s aktivnostima i tokom realizacije zajedničkog

Pročitajte više

Posađena tri himalajska kedra u Velikom gradskom parku

„Tri sadnice himalajskog kedra (lat. Cedrus deodara) posađena su danas u Velikom gradskom parku, u susret Danu planete zemlje koji se obilježava 22. aprila.

Pročitajte više

Ustoličenje novoga kotorskog biskupa – blagdan bl. Ozane Kotorke

Na blagdan bl. Ozane Kotorke 27. 4. u Kotoru će se održati ustoličenje novoga kotorskog biskupa mons. Ivana Štironje. Biskupsko ustoličenje svečani je čin u kojem izabrani biskup kanonski preuzima biskupiju koja mu je od Sv.

Pročitajte više

U Tivtu otvorena izložba „Okom Tivćana“

Izložba “Okom Tivćana” otvorena je sinoć u JU Muzej i galerija Tivat.

Pročitajte više

15. Tivatska regata UNA Montenegro Cup

„U organizaciji JK Delfin, UNA Montenegro i MM Sailing Team iz Kotora, proteklog vikenda jedreno je drugo izdanje Virtuelne Tivatske regate, koje je okupilo online 32 jedriličara iz svih gradova Boke.

Pročitajte više

HGI - podrška muslimanima u Crnoj Gori

Hrvatska građanska inicijativa najoštrije osuđuje šovinističko divljanje u Pljevljima. Nažalost u Crnoj Gori je postala svakodnevica da se na najprimitivniji način vrijeđaju nacionalne manjine i ugrožava multinacionalni i multivjerski sklad.

Pročitajte više

Stranice