Vijesti

Svečanim koncertom otpočeli dvadeset prvi KotorArt Don Brankovi dani muzike

Svečanim koncertom Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta opere i baleta Albanije, pod upravom maestra Mladena Tarbuka, otpočelo je dvadeset prvo izdanje KotorArt Don Brankovih dana muzike.

Pročitajte više

Predstavljena knjiga „Kotorske legendice” u Perastu

Sinoć je u dvorištu Muzeja grada Perasta javnosti predstavljena knjiga „Kotorske legendice” u izdanju OJU „Muzeji” kao izbor legendi ovog kraja namijenjen djeci uzrasta do 12 godina. Po riječima glavne urednice programa Jelene Vukasović „Kotorske

Pročitajte više

Odgovor Adrijana Vuksanovića Nikoli Bajčetiću

Ovih dana u Skupštini Crne Gore je u tijeku VI. posebna sjednica Prvog redovitog zasjedanja u 2022. godini, koja podrazumijeva poslanička pitanja upućena ministrima u Vladi Crne Gore.

Pročitajte više

O Udruženju likovnih umjetnika Tivta

Govoreći o tivatskoj likovnoj sceni, od njenog samog začetka pa sve do danas, Tivat se mogao pohvaliti s bogatim izlagačkim djelatnostima, ali i renomiranim umjetnicima koji su iz nje proistekli.

Pročitajte više

„Održivo upravljanje otpadom iz maslinarske proizvodnje„ - Eko Centar DELFIN i Maslinarsko društvo Boka

NVO Eko Centar DELFIN je kroz Javni konkurs za finansiranje projekata o upravljanju organskim otpadom i kompostiranju otpada - Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, dobila sredstva za realizaciju

Pročitajte više

Sutra svečano otvaranje KotorArt -a

U Europskoj kući održana je konferencija za medije povodom početka festivala KotorArt i njegovog glazbenog programa Don Brankovi dani muzike.

Pročitajte više

Proslava svetkovine sv. Petra i Pavla u Baru

U konkatedrali sv. Petra u  Baru proslavljena je 29. lipnja 2022. godine svetom misom u 18 sati svetkovina svetih Petra i Pavla. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je i prigodnu propovijed okupljenim vjernicima uputio mons.

Pročitajte više

Treneri NK Dinamo o kampu u Tivtu

Kamp NK Dinamo iz Zagreba nedavno je održan u Tivtu, a na njemu je sudjelovalo 127 djece iz Crne Gore, s kojima su radili i  treneri  Ante Bašić i   Marko Cindrić.

Pročitajte više

Blagdan sv. Petra i Pavla proslavljen u Bogdašićima

Jučer je u Bogdašićima proslavljen blagdan sv. Petra i Pavla. Jutarnju misu je predslavio  don Dražen Kraljić, župnik Bogdašića, dok je svečanu koncelebriranu  svetu misu predslavio don Simon Filipaj, svećenik Barske nadbiskupije.

Pročitajte više

Mediteranske igre u Alžiru: Marković šesti, Dukić osmi

Nastavljeno je natjecanje u jedrenju na Mediteranskim igrama u Alžiru, a na kraju trećeg dana i odjedrenih šest regata, u konkurenciji koja je veoma blizu one na šampionatima Europe, Ilija Marković zauzima šesto, a Milivoj Dukić osmo mjesto.

Pročitajte više

„Poezija u Bući” - najiskreniji put do ljudske duše

Prva  književna večer na ovogodišnjim Purgatorijama je održana sinoć pod nazivom „Poezija u Bući”,  Marka Miloševića,  na sceni Atrija ljetnikovca Buća u Tivtu. Specijalne  gošće   bile su :  Tanja Bošković, Dubravka

Pročitajte više

Neven Staničić - Purgatorije izgubljene u ( dobrim ) namjerama

Otvoreno pismo  Nevena Staničića  povodom natjecateljskog   Programa 17. izdanja Festivala Mediteranskog teatra

Pročitajte više

Stranice