Vijesti

Mladi bućar Ilija Belan 37/45

Da buće u Tivtu imaju svjetlu budućnost sinoć je ponovno potvrdio naš mladi bućar i omladinski reprezentativac, član BK Kalimanjac Ilija Belan, koji je u meču protiv hercegnovskog Vala, u disciplini brzinsko izbijanje ostvario sjajan rezultat od

Pročitajte više

S Dijanom Dikom Saveljić o nakitu i drugim guštima

Današnja gošća Dux radija je Dijana Dika Saveljić, a povod razgovora je nedavno otvorena izložba u Galeriji solidarnosti u Kotoru pod nazivom „Dikine kolane i borše“.  To je bila  treća samostalna Dikina izložba, koja radi pod brendom “Aspida”, a

Pročitajte više

Zabavno-edukativna manifestacija „Vodimo vas u gusarsku pustolovinu“ u Kotoru

„U susret Dječijoj nedelji, a povodom Dana evropske baštine 2020, koji se organizuju na temu ,,Baština i obrazovanje'', JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica u saradnji sa JU Pomorskim muzejom Crne Gore iz Kot

Pročitajte više

Svjetski dan turizma 2020. – „Turizam i ruralni razvoj”

Svjetski dan turizma, koji se svake godine obilježava 27. 9.,  na globalnom nivou, unaprjeđuje svijest o socijalnoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrijednosti turizma i doprinosi turističkom sektoru u postizanju ciljeva održivog razvoja.

Pročitajte više

60 godina od smrti Viktora Vide

Na današnji dan, 60 godina od smrti velikog hrvatskog pjesnika Boke kotorske Viktora Vide, oživimo sjećanja i prisjetimo se njegovih riječi i djela. Veliki broj hrvatskih pjesnika, poput Viktora Vide, bio je prisiljen napustiti svoju domovinu i ž

Pročitajte više

Sastanci Općinskog tima za zaštitu i spašavanje

Sastanci Općinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS), povodom obilne kiše koja je pala u noći 22. na 23.9.

Pročitajte više

Otvoren 25FPS: Izbor najboljih eksperimentalnih uradaka iz cijelog svijeta

Projekcijom prvog natjecateljskog programa u četvrtak je u Kinu Studentskog centra otvoren Festival 25FPS, koji već šesnaest godina domaćoj publici predstavlja ponajbolje s područja eksperimentalnog, umjetničkog i avangardnog filma.

Pročitajte više

Rezultati Natječaja za najbolji suvremeni domaći dramski tekst

U Javnoj ustanovi Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor završen je Natječaj za najbolji suvremeni domaći dramski tekst, inspiriran stihovima crnogorskog pjesnika Vitomira Vita Nikolića: „Zaustavite planetu, ja hoću da izađem“.

Pročitajte više

„Bez konflikta nema kazališnog djela”

U današnjoj emisiji Bokobrana teoretičarka i povjesničarka umjetnosti Marija Saičić nas vodi kroz povijest kazališta, još od Dionizijskih svečanosti pa sve do danas.

Pročitajte više

Hrvatski film "Tereza 37" konkurira za nagradu u španjolskoj Valenciji

Hrvatska drama "Tereza 37" konkurirat će u listopadu za nagradu na filmskom festivalu Mostra de València-Cinema del Mediterrani, priopćio je organizator iz španjolskog primorskog grada Valencije. 

Pročitajte više

Potpora ministra Grlića Radmana

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman  telefonski je razgovarao s  predsjednikom Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore  Zvonimirom Dekovićem. 

Pročitajte više

Izložba u Klovićevim dvorima - 800 godina zajedničke kulturne baštine

Izložba "Ars et Virtus Hrvatska-Mađarska.

Pročitajte više

Stranice