Vijesti

SP Katar: Hrvatska prošla u osmini finala

Hrvatski nogometaši odigrali su 0-0 protiv Belgije u posljednjoj utakmici u skupini F Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru i zahvaljujući teško izborenom bodu osvojili drugo mjesto koje ih u osmini finala vodi na pobjednika skupine E. 

Pročitajte više

Ljubav, stihovi i kužina…

U dvorani DTV Partizan  sinoć je održana pjesnička večer pod nazivom „I kužina dušu ima”.  Organizacija žena Tivta  predstavila je  naše sugrađanke, koje  su nam svojom poezijom približile ljubav prema djetetu, Boki, kužini, našem Tivtu…

Pročitajte više

Okrugli stol na temu „Značaj i uloga muzeja u očuvanju materijalnog i nematerijalnog nasljeđa“

JU Muzej i galerija Tivat povodom Dana osnivanja 2017-2022. organizira  okrugli stol na temu „Značaj i uloga muzeja u očuvanju materijalnog i nematerijalnog nasljeđa“.

Pročitajte više

Čestitamo upis na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine „Svečanosti Sv. Tripuna i Kola Sv. Tripuna – Tradiciju bokeljskih Hrvata u RH“

Da je bilo dobre volje nominacioni dosije za ovaj upis je trebalo da popune uz Republiku Hrvatsku i Republika Crna Gora. Po Konvenciji o zaštiti nematerijalne kulturne baštine iz 2003.

Pročitajte više

Prezentacija konzervatorsko-restauratorskih radova na drvenim skulpturama anđela oltara bl. Gracije

U subotu,  3.12. 2022. na župnoj crkvi Pomoćnice Kršćana na Mulu kraj Kotora, održat će se prezentacija konzervatorsko-restauratorskih radova na vrijednim i rijetkim drvenim skulpturama anđela oltara bl. Gracije.

Pročitajte više

Naš gost: Dragan Popadić

Današnji gost emisije „Bokobran“  je Dragan Popadić. Povod za razgovor je njegova nova knjiga „Kad figure ožive”. U razgovoru nam otkriva da je do sada izdao pet knjiga, a nijednu o šahu.

Pročitajte više

Zaključci Foruma hrvatskih manjina održanog u Zagrebu

U Zagrebu je 25. studenog održan 27.

Pročitajte više

„Svečanosti sv. Tripuna i kola sv. Tripuna – tradicija bokeljskih Hrvata u Republici Hrvatskoj” novo je hrvatsko kulturno dobro upisano na UNESCO-v Reprezentativan popis nematerijalne baštine

UNESCO-ov Međuvladin odbor za očuvanje nematerijalne kulturne baštine na današnjem je zasjedanju u Rabatu (Maroko), jednoglasno donio odluku o upisu „Svečanosti sv. Tripuna i kola sv.

Pročitajte više

Stara vještina i za nove generacije

Općinska javna ustanova „Muzeji” Kotor organizira  radionicu dobrotske čipke za učenike i učenice osnovnih škola, koja s  radom počinje 5. 12., u 17 sati,  u prostorijama OJU „Muzeji” u Starom gradu.

Pročitajte više

Drugi krug radionice dobrotske čipke

Općinska  javna ustanova „Muzeji” Kotor poziva zainteresirane građanke i građane za sudjelovanje u drugom krugu radionice dobrotske čipke, koju će od 1. 12.

Pročitajte više

CZK Tivat – repertoar za prosinac

Na priloženom plakatu možete pogledati što vas očekuje u prosincu, u organizaciji tivatskog Centra za kulturu.

Pročitajte više

Stranice