veljače 2024

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Žaklina Marević primili su jučer  zastupnika u Skupštini Crne Gore i predsjednika Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića, generalnu konzulicu Republike Hrvatske u Kotoru Jasminku Lončarević i predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimira Dekovića.

Na sastanku je bilo riječi o položaju i izazovima hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori, suradnji Republike Hrvatske sa zajednicom, kao i putu Crne Gore prema Europskoj uniji.

Novo hrvatsko izdanje "Raja", trećega dijela "Božanstvene komedije" Dantea Alighierija u proznom prijevodu Božidara Petrača predstavljeno je u srijedu navečer u Matici hrvatskoj.

Knjigu su predstavili glavni urednik izdanja Matice hrvatske Luka Šeput, romanistica Morana Čale, traduktologica Iva Grgić Maroević i prevoditelj Božidar Petrač. Dijelove knjige čitao je dramski umjetnik Dragan Despot.

Četvrtak, 29. veljače 2024.

Nizom događaja u organizaciji lokalnih i državnih institucija, Tivat će i ove godine obilježiti Međunarodni dan civilne zaštite i Dan zaštite i spašavanja u Crnoj Gori, 1. ožujka. Na programu su pokazne vježbe i edukativne aktivnosti, s fokusom na podizanje svijesti javnosti o opasnostima od velikih nesreća i katastrofa, kao i ulozi i značaju civilne zaštite.

U nastavku možete pročitati priopćenje Hrvatskog građanskog društva Crne Gore.

 „Predsjednik Hrvatskoga građanskog društva Mirko Vičević primio je u službeni posjet Adrijana Vuksanovića, predsjednika Hrvatske građanske inicijative i poslanika u Skupštini Crne Gore.

Vičević i Vuksanović sastali su se u Kotoru, u prostorijama Hrvatskoga građanskog društva, a tema razgovora odnosila se na trenutačnu političku i društvenu situaciju u Crnoj Gori, s posebnim naglaskom na status hrvatskoga naroda.

Srijeda, 28. veljače 2024.

Dokumentarni film ,,12 mjeseci zime“, autora Krsta Škanate, bit će prikazan u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat u četvrtak, 29. 2., s početkom u 20 h.

Prirodnjački muzej Crne Gore u suradnji s JU Muzej i galerija Tivat i Općinom Tivat organizira otvaranje izložbe „Plavi svijet delfina i kitova“, 28.2., u 19 sati u Muzeju i galeriji Tivat.

Delfinima i kitovima fascinantnim, veličanstvenim stanovnicima oceana i mora prijeti nestanak s planeta Zemlje, prvenstveno zbog ljudskih postupaka. Zagađivanje, intenzivno i nemilosrdno ubijanje, slučajno hvatanje u ribarskim mrežama, godišnje ubije preko 300. 000 delfina, kitova i pliskavica.

Povodom 28. 2., Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, Savjet roditelja JU OŠ “Drago Milović” uz podršku Općine Tivat – Sekretarijata za društvene djelatnosti, organizira  radionicu pod nazivom „Šta je vršnjačko nasilje, kako ga prepoznati i koji su modeli djelovanja prilikom pojave istog?”

Glazbeno prosvjetno društvo Tivat i  orkestar  Muzičke škole Tivat, kao  i  Nonet Muzičke škole Tivat, održat će koncert u četvrtak, 29.2.,  u 20 sati,  u dvorani Kraljevskog pozorišta Zetski dom u Prijestolnici. Dirigentice  koncerta će biti  Nevila  Klakor i Martina Vuksanović. Dirigentica  Noneta je Tamara Fistrič.

JU Muzej i galerija Tivat u okviru projekta "Participativno popisivanje nematerijalne baštine na teritoriji opštine Tivat” 9.3.  i 10. 3.,  organizira  obuku popisivača, zainteresiranih  da doprinesu očuvanju nematerijalnog kulturnog nasljeđa lokalne zajednice. Obuku će voditi licencirani UNESCO trener, kustos Etnografskog muzeja u Beogradu, Saša Srećković.

Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Omladinski klub Kotor u suradnji s Gradskom bibliotekom Kotor organizira aktivnost  „Trampa knjiga“.

Stranice