Društvo

Čestitka Radio Tivta

Drage kolege! 

Pročitajte više

10 godina Radija Dux

Radio Dux danas obilježava desetu godinu od početka službenog emitiranja 6. prosinca 2009. godine.

Pročitajte više

Sveti Nikola – svetac djece i pomoraca

Sveti Nikola rođen je u gradu Patari u Maloj Aziji (Liciji) u 3. st. Bogati roditelji dugo nisu mogli imati djece, pa su od Boga izmolili malog Nikolu koji ime dobiva po stricu biskupu u Miri.

Pročitajte više

Humanitarni bazar „Dan otvorenog srca“ u Tivtu

Jedanaesti novogodišnji humanitarni bazar „Dan otvorenog srca” bit će održan u Tivtu 23. 12., uz sudjelovanje brojnih organizacija, ustanova, poduzeća, škola i drugih institucija.

Pročitajte više

Jezik kao čuvar identiteta

Gošća današnje emisije „Tragom Hrvata Boke i događaja“ je prof. Ivana Kurtović Budja, s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

O raznolikosti hrvatskog jezika i njegovoj važnosti poslušajte u audio zapisu.

Pročitajte više

Održano predavanje o hrvatskoj jezičnoj raznolikosti

Predavanje na temu „Hrvatska jezična raznolikost kao čuvar baštine i hrvatskoga identiteta“ sinoć je u knjižnici Ljudevit Gaj u Donjoj Lastvi održala gospođa Ivana Kurtović Budja, profesorica s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Pročitajte više

Snimanje filma „Ključ“ u Kotoru

Nakon Beograda, Zlatibora, Krfa ekipa filma „Ključ“ predvođena redateljem Markom Sopićem, direktorom fotografije Aleksandrom Jakonićem, započela je završnu fazu snimanja dugometražnog filma „Ključ“ na teritorij općine Kotor u Crnoj Gori.

Pročitajte više

Humanitarna akcija Help Portrait u petak

 Ususret praznicima, Porto Montenegro i ove zime širi dobru atmosferu darivanja i brige o drugima - međunarodna humanitarna akcija Help Portrait sa sloganom Mali grad sa velikim srcem, po deseti put, održat će se u petak, 6.

Pročitajte više

Održan 25. Forum hrvatskih manjina u Zagrebu

Na Forumu hrvatskih manjina, održanom 29.11., u Zagrebu,  u organizaciji Hrvatske matice iseljenika, sudjelovalo je više od 30 sudionika iz sedam zemalja, koji su izlagali teme vezane za iskustvo identiteta i njegovu povijesnu ukorijenjenost u  z

Pročitajte više

Koncert klape Contra u Podgorici

Koncert klape Contra iz Splita  održat će se u četvrtak, 5.12. u Velikoj dvorani KIC Budo Tomović u 20h u organizaciji Zajednice Hrvata i prijatelja - Crna Gora, povodom nadolazećih božićnih blagdana.

Pročitajte više

Komemorativna sjednica povodom smrti Krsta Petrovića, bivšeg predsjednika SO Tivat

Bivši predsjednik Skupštine Općine Tivat Krsto Petrović preminuo je u Tivtu u 70. godini.

Komemoracija povodom njegove smrti održana je u Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo