Društvo

Svečanim koncertom otpočeli dvadeset prvi KotorArt Don Brankovi dani muzike

Svečanim koncertom Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta opere i baleta Albanije, pod upravom maestra Mladena Tarbuka, otpočelo je dvadeset prvo izdanje KotorArt Don Brankovih dana muzike.

Pročitajte više

Odgovor Adrijana Vuksanovića Nikoli Bajčetiću

Ovih dana u Skupštini Crne Gore je u tijeku VI. posebna sjednica Prvog redovitog zasjedanja u 2022. godini, koja podrazumijeva poslanička pitanja upućena ministrima u Vladi Crne Gore.

Pročitajte više

„Održivo upravljanje otpadom iz maslinarske proizvodnje„ - Eko Centar DELFIN i Maslinarsko društvo Boka

NVO Eko Centar DELFIN je kroz Javni konkurs za finansiranje projekata o upravljanju organskim otpadom i kompostiranju otpada - Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, dobila sredstva za realizaciju

Pročitajte više

Proslava svetkovine sv. Petra i Pavla u Baru

U konkatedrali sv. Petra u  Baru proslavljena je 29. lipnja 2022. godine svetom misom u 18 sati svetkovina svetih Petra i Pavla. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je i prigodnu propovijed okupljenim vjernicima uputio mons.

Pročitajte više

Treneri NK Dinamo o kampu u Tivtu

Kamp NK Dinamo iz Zagreba nedavno je održan u Tivtu, a na njemu je sudjelovalo 127 djece iz Crne Gore, s kojima su radili i  treneri  Ante Bašić i   Marko Cindrić.

Pročitajte više

Blagdan sv. Petra i Pavla proslavljen u Bogdašićima

Jučer je u Bogdašićima proslavljen blagdan sv. Petra i Pavla. Jutarnju misu je predslavio  don Dražen Kraljić, župnik Bogdašića, dok je svečanu koncelebriranu  svetu misu predslavio don Simon Filipaj, svećenik Barske nadbiskupije.

Pročitajte više

Neven Staničić - Purgatorije izgubljene u ( dobrim ) namjerama

Otvoreno pismo  Nevena Staničića  povodom natjecateljskog   Programa 17. izdanja Festivala Mediteranskog teatra

Pročitajte više

Lokalni identitet – novi kulturni program u Luštici Bay

"Gradske muzike iz Boke, mažoretke, folklorni ansambli i klape imat će nastupe u Luštici Bay tokom cijelog ljeta, u cilju predstavljanja lokalnog identiteta našeg kraja internacionalnoj klijenteli".

Pročitajte više

Obnovljena obiteljska kapelica Svete Tereze u Donjoj Lastvi

Jučer je  u obnovljenoj obiteljskoj kapelici Svete Tereze u Donjoj Lastvi  služena sveta misa, nakon 43 godine. Kapelica je stradala u potresu 1979.,  a sagradio ju je don Đuro Perušina 1934. god. 

Pročitajte više

Grubišić: "CG treba da pokrene lavinu proširenja EU"

Crna Gora trebalo bi da bude grudva snijega, koja će pokrenuti lavinu proširenja u Evropsku uniju (EU), kazao je za TVCG ambasador Hrvatske Veselko Grubišić.

Pročitajte više

Adrijan Vuksanović uručio godišnju nagradu „Komune“ Rajku Ceroviću

"Velika je čast dobiti godišnju nagradu časopisa „Komuna“ koji na određeni način baštini sve ono što je najljepše u Crnoj Gori, sve ono što je njeno građansko biće koje se danas jako teško opire imperijalnim nasrtajima s raznih strana, velikim ap

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo