Kultura

Predstavljena knjiga „Kotorske legendice” u Perastu

Sinoć je u dvorištu Muzeja grada Perasta javnosti predstavljena knjiga „Kotorske legendice” u izdanju OJU „Muzeji” kao izbor legendi ovog kraja namijenjen djeci uzrasta do 12 godina. Po riječima glavne urednice programa Jelene Vukasović „Kotorske

Pročitajte više

O Udruženju likovnih umjetnika Tivta

Govoreći o tivatskoj likovnoj sceni, od njenog samog začetka pa sve do danas, Tivat se mogao pohvaliti s bogatim izlagačkim djelatnostima, ali i renomiranim umjetnicima koji su iz nje proistekli.

Pročitajte više

Sutra svečano otvaranje KotorArt -a

U Europskoj kući održana je konferencija za medije povodom početka festivala KotorArt i njegovog glazbenog programa Don Brankovi dani muzike.

Pročitajte više

„Poezija u Bući” - najiskreniji put do ljudske duše

Prva  književna večer na ovogodišnjim Purgatorijama je održana sinoć pod nazivom „Poezija u Bući”,  Marka Miloševića,  na sceni Atrija ljetnikovca Buća u Tivtu. Specijalne  gošće   bile su :  Tanja Bošković, Dubravka

Pročitajte više

Mihael Đuričić o izložbi „Marks Of Protection“ i ostalim projektima

U današnjoj emisiji Bokobrana ugostili smo fotografa Mihaela Đuričića. Povod za razgovor je njegovo sudjelovanje u izložbi „Marks Of Protection“.

Pročitajte više

Izložba skulptura „Meke forme” u Muzeju i galeriji Tivat

Izložba skulptura „Meke forme”, autora Darka Vučkovića, bit će otvorena u četvrtak, 30. 6., u  Muzeju i galeriji Tivat,  s početkom u 21 sat.

Pročitajte više

„Poezija u Bući” humanitarnog karaktera

 Prvu književnu večer na ovogodišnjim Purgatorijama će imati Marko Miloševič, u srijedu, 29.6., s početkom u 21:30 h, pod nazivom „Poezija u Bući”,  na sceni Atrija ljetnikovca Buća u Tivtu.

Pročitajte više

Izložba „Simfonija prirode” u Muzeju i galeriji Tivat

Izložba slikarskih radova akademske slikarice  Mirjane Marsenić Vujović „Simfonija prirode”,  bit će otvorena u srijedu, 29. 6.,  u Muzeju i galeriji Tivat, s početkom u 20.30 h.

Pročitajte više

Promocija knjige odabranih djela Ivana Antuna Nenadića večeras u Lastvi

Večeras u 20:00 h,  u Domu kulture Josip Marković – Donja Lastva, održat će se promocija knjige Odabrana djela Ivana Antuna Nenadića.

Pročitajte više

Izložba „Porodica Radimir - Priče iz pera, mača i mora” otvorena sinoć u Dobroti

Izložba pod nazivom „Porodica Radimir - Priče iz pera, mača i mora”, otvorena je sinoć  u crkvi svetog Mihovila u Dobroti.

Pročitajte više

Predstavljanje knjige “Herbarijum-Don Đuro” u Kotoru

Predstavljanje knjige “Herbarijum-Don Đuro” autora, slikara i publiciste Liberta Boba Slovinića bit će održano u srijedu,  22. 6., s početkom u 21 sat u Atriju Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor.

Pročitajte više

Serijali programa festivala: KotorArt talenti, Pjaca od džeza i Luke umjetnosti

Serijali KotorArt talenti, Pjaca od džeza i Luke umjetnosti, koji već godinama potiču interesovanje publike i sudionika, i ove godine će ponuditi bogat umjetnički sadržaj Međunarodnog festivala KotorArt.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura