prosinca 2023

Nedjelja, 31. prosinca 2023.

Poštovani čitatelji i slušatelji Radija Dux, želimo vam, da sve loše stvari ostanu u prethodnoj godini. Ovu 2024. godinu, želimo da dočekate zdravi te  da vam bude mirna i  spokojna.  Još jednom, neka vam je ispunjena zdravljem i srećom, uz ostvarenje svih zadanih ciljeva. Sretna Nova godina!

 

 

Nedjelja, 31. prosinca 2023.

Svim građankama i građanima u Crnoj Gori Hrvatska građanska inicijativa čestita Novu 2024. godinu. Neka vrijeme pred nama bude prilika koju ćemo iskoristiti za društveni i osobni prosperitet. Iskustvo koje smo stekli u godini iza nas daje nam prigodu da u narednoj budemo mudriji kako bi odlučno promovirali vrijednosti od interesa za sve nas.

Uz najbolje želje, upućujemo vam najsrdačnije čestitke!

Adrijan Vuksanović,

predsjednik Hrvatske građanske inicijative

Nedjelja, 31. prosinca 2023.

Kalendar hrvatske zajednice za narednu godinu možete preuzeti u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore,  u prostorijama Radija Dux ( Donja Lastva), kao i  u prostorijama Hrvatske građanske inicijative u Centru grada. Također, kalendari će biti dostupni i u prostorijama HGI-ja u Kotoru.

Emitirano: 
Nedjelja, 31. prosinca 2023.

Ho-ho-hoooo

Nedjelja, 31. prosinca 2023.

Ho-ho-hoooo

Emitirano: 
Subota, 30. prosinca 2023.
Akonto ovogodišnjeg božićnog koncerta na Pinama.
Nije sve do kalendara, nešto je i do obrazovanja.
Subota, 30. prosinca 2023.
Akonto ovogodišnjeg božićnog koncerta na Pinama.
Nije sve do kalendara, nešto je i do obrazovanja.
Subota, 30. prosinca 2023.
Foto: Facebook/PR Centru Podgorica

U nastavku donosimo izlaganje predsjednika HNV-a Zvonimira  Dekovića,  na jučerašnjoj press konferenciji u PR Centru Podgorica,  koju su organizirali predsjednici pet nacionalnih vijeća.

Prisiljeni smo na  javno reagiranje  ovim putem iz razloga što smo duboko razočarani indiferentnošću institucija države prema problematici nelegitimne raspodjele na ovogodišnjem javnim pozivu  Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.  

''Opasna relativizacija tragičnih dešavanja devedestih''

Poslanik i lider HGI-ja Adrijan Vuksanović je za Antenu M izjavu ministra obrane Dragana Krapovića da je ''ono što se desilo u logoru Morinj, posljedica rata u bivšoj Jugoslaviji, a ne velikosrpske ili velikocrnogorske agresije'', ocijenio kao opasnu relativizaciju tragičnih dešavanja devedesetih godina. 

 Povodom obilježavanja 27. 12., Dana bibliotekara Crne Gore, JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković'' Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica u suradnji s Gimnazijom Kotor, a na inicijativu bibliotekarki Svetlane Kikanović i Jelene Vukasović, organizirala  je za učenike predavanje ,,Pregled istorije bibliotekarstva u Boki Kotorskoj'',   predsjednice Udruženja bibliotekara Crne Gore i bibliotekarske savjetnice Jasmine Bajo. Učenici,  koji su prisustvovali predavanju,   dobili su  besplatnu članarinu u Gradskoj biblioteci i čitaonici Kotor.

 

Stranice