Hrvatska

Hrvatski animirani film Dalibora Barića u utrci za Oscara

Film "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" Dalibora Barića ušao je u utrku za ovogodišnjeg Oscara u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma, potvrdio je Hini autor koji kaže da mu je sve to još jako nestvarno.

Pročitajte više

Plenković: Obljetnicu međunarodnog priznanja obilježavamo s ponosom i zahvalnošću

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u petak, uz 29. obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, kako te datume Hrvatska obilježava s ponosom i zahvalnošću hrvatskim braniteljima.

Pročitajte više

Talijanski stručnjaci u akciji spašavanja vrijedne kulturne baštine u Petrinji

Sakralni objekti kulturna su dobra koja su pretrpjela najveću štetu u potresima na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije, no većina predmeta u njima u dobrom je stanju i moći će se evakuirati, procjenjuju talijanski stručnjaci u misij

Pročitajte više

Preminuo akademik Goran Filipi

Istaknuti hrvatski jezikoslovac, romanist i leksikograf i redoviti član HAZU-a, akademik Goran Filipi umro je u subotu u 67. godini u Puli, izvijestio je HAZU.

Pročitajte više

Evakuirane umjetnine iz Galerije "Krsto Hegedušić" u Petrinji

Članovi stručnog tima Ministarstva kulture i medija, petrinjske Galerije "Krsto Hegedušić, Muzejskog dokumentacijskog centa, Galerije Klovićevi dvori te Muzeja za umjetnost i obrt u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite evakuirali su u č

Pročitajte više

Potres snage 5,3 zatresao Petrinju i središnju Hrvatsku

Jači potres snage 5,3 prema Richteru večeras je  zatresao područje Petrinje, a osjetio se u središnjoj Hrvatskoj, javio je Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Pročitajte više

U Hrvatskoj dan žalosti u spomen na osmero stradalih u Posušju

U Hrvatskoj je dan žalosti u spomen na osmero mladih koji su umrli u novogodišnjoj noći u tragičnoj nesreći blizu Posušja.

Pročitajte više

Proglašena katastrofa na potresom pogođenim područjima u RH

Sjednica Vlade započela je minutom šutnje za osmero mladih koji su tragično stradali u Posušju.

Pročitajte više

Muzej grada Splita otkupio sliku danskoga slikara J. P. Kornbecka

Muzej grada Splita postao je vlasnik slike Johana Petera Kornbecka koja prikazuje trgovanje na mjestu nekadašnjega pazara pokraj današnjih Prokurativa i na prostoru između Marmontove ulice i Obrova 1874. godine, izvijestili su iz Muzeja.

Pročitajte više

Dan žalosti u Hrvatskoj povodom žrtava stradalih u potresu

Danas je u Hrvatskoj Dan žalosti povodom žrtava stradalih u potresu koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku i okolne županije, odnio sedam ljudskih života te prouzročio veliku materijalnu štetu. 

Pročitajte više

Vlada Republike Hrvatske 2. siječnja proglasila Danom žalosti

Vlada je na sjednici u srijedu proglasila 2. siječnja Danom žalosti u Republici Hrvatskoj povodom žrtava stradalih u potresu.

Pročitajte više

Neizvjesna noć u Republici Hrvatskoj

Pred stanovnicima Petrinje, Siska i drugih mjesta Sisačko-moslavačke županije je neizvjesna noć nakon razornog potresa od 6,2 po Richteru koji je danas u 12.19 sati pogodio Petrinju, i u kojem je prema dosadašnjim informacijama poginulo sedam oso

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Hrvatska