Društvo

Crna Gora danas, 21. svibnja obilježava Dan nezavisnosti. Crna Gora je na današnji dan 2006. godine obnovila državnu samostalnost.  Dux radio svim građankama i građanima Crne Gore čestita današnji  Dan nezavisnosti.

Neradni povodom  Dana nezavisnosti bit će danas i sutra, kao priopćavaju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Poštovani gospodine Plenković,

Promocija Budvanske pjesmarice održana je sinoć u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi.

Matine, jutra koja počinju uz note najljepših glazbenih instrumenata, a ako se po jutru dan poznaje, onda će svaki dan u Tivtu biti za pamćenje.

Puhački orkestar "Aferdita" slavi svoj 115. rođendan. Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, na njihov poziv, bit će gost ove proslave. U subotu, 18.5., građane Elbasana veselit će veliki defile, koji je sastavljen od 6 glazbi, a navečer će biti upriličen pojedinačni program svih orkestara, koji sudjeluju na proslavi.
Orkestar " Aferdita" je već imao svoj uspješni nastup u našem gradu prije nekoliko godina, a naša publika imat će priliku ponovo ih ćuti 15.6., na Velikom šušuru .

Forum žena Hrvatske građanske inicijative upućuje najiskrenije čestitke predsjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća Republike Srbije, Jasni Vojnić, na izboru za saborsku zastupnicu.

Jasna Vojnić, koja je na izborima za Hrvatski sabor bila na listi Hrvatske demokratske zajednice u XI. izbornoj jedinici za dijasporu, postala je saborska zastupnica.

HR Top lista hitova: tjedni pregled 25 singlova Dux radija

Emisija br. 15

13.5. – 18. 5.

 

01./01/ Jelena Rozga – Od čega sam ja

02./02/ Marko Škugor – Daj mi sekund’ ili dva

03./06/ Giuliano – Onoj koja moja zauvik će bit

04./04/ Marko Kutlić – Nestajem

05./10/ Mia Dimšić & Doris Kosović – Uzalud ti sve

06./03/ Oliver Dragojević – Ne mogu ti reći

07./05/ Ivica Sikirić Ićo – Samo za ljubav

08./11/ Petar Dragojević – Ratnik bez sna

09./14/ Silente – Sve da ima neki način

Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Danas je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore posjetila predsjedateljica Vijeća ministara BiH  gospođa Borjana Krišto. Predsjednik HNV -a Zvonimir Deković,  upoznao je gospođu Krišto s poviješću Doma kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi, kao i prioritetnim problemima hrvatske zajednice u Crnoj Gori. Deković je približio predsjedateljici  Vijeća ministara BiH  i političku situaciju u Crnoj Gori tj. zahtjevna vremena, koja iziskuju dobrosusjedsku suradnju s Republikom Hrvatskom i BiH.

Četvrtak, 16. svibnja 2024.

U spomen pobjede nad Turcima 15. svibnja 1654. godine,  kada su Peraštani obranili grad od silne turske vojske,  jučer je  obilježen  Zavjetni dan Peraštana – Gospa Peraška.

Program proslave počeo je  defileom Bokeljske mornarice i Gradske muzike Kotor do mjesnog groblja, gdje je  položeno cvijeće na spomenik bivšem admiralu Vladislavu Brajkoviću. Uslijedilo je  Kolo Bokeljske mornarice pred crkvom sv. Nikole, a nakon toga  sveta misa u crkvi sv.  Nikole.

 

 „Međunarodni dan muzeja ove godine će se obilježiti pod sloganom „Muzeji za obrazovanje i istraživanje”. Cilj je istaći muzeje kao obrazovne centre koji podstiču radoznalost, kreativnost i kritičko mišljenje pružajući sveobuhvatno obrazovno iskustvo. U skladu s temom, naša muzejska ustanova i ove godine priprema izložbu radova polaznica radionice izrade čipke „Stara vještina za novo doba”. Organizacijom ovih radionica „Muzeji” doprinose očuvanju tradicije izrade dobrotske čipke koja je zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Crne Gore, i stvaraju prostor za kreativno i iskustveno učenje.

Stranice

Subscribe to RSS - Društvo