Radio DUX

Crna Gora danas, 21. svibnja obilježava Dan nezavisnosti. Crna Gora je na današnji dan 2006. godine obnovila državnu samostalnost.  Dux radio svim građankama i građanima Crne Gore čestita današnji  Dan nezavisnosti.

Neradni povodom  Dana nezavisnosti bit će danas i sutra, kao priopćavaju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Studijski program Drama i pozorište Fakulteta dramskih umjetnosti u susret prijemnim ispitima i u suradnji s Kulturnim centrom Tivat organizira program pod nazivom: POZORIŠNA TRIBINA: O režiji, pisanju i produkciji, 25.4., u Velikoj dvorani tivatskog Centra za kulturu, s početkom u 19 sati.

U organizaciji Centra za stručno obrazovanje Crne Gore, JU ŠOSMO Vida Matjan Kotor, bit će   domaćin „III Državnog takmičenja učenika srednjih muzičkih škola iz oblasti muzičke umjetnosti“, koje se održava 24. 4. i 25.4. 2024.godine.

„Ovogodišnje takmičenje održaće se u sljedećim disciplinama: solfeđo, istorija muzike, gitara, harmonika, gudači (viola, violina, violončelo, kontrabas), klavirski duo, duo sa klavirom, kombinovani duo,vokalni duo/voklano instrumentalni duo, hor. Takmiče se učenici srednjih muzičkih škola iz Crne Gore: Podgorica , Nikšić, Kotor i Tivat“.

U Starom gradu u Kotoru proteklog vikenda otvorena je jedinstvena suvenirnica „Mustrica“. Unikatna po mnogo čemu, ali zaštitni znak kotorske „Mustrice“ je Dobrotska čipka, koju vlasnica Natalija Maksić vješto i brižno čuva od zaborava. Danas smo s gospođom Natalijom razgovarali o „Mustrici“, idejama za budućnost, brojnim ručnim radovima, koji se nalaze  u suvenirnici, kao i potrebi  očuvanja kulturne baštine.

Utorak, 23. travnja 2024.

Koncert pod nazivom New Era u Kotoru,  bit će održan u nedjelju, 28.4., u crkvi Svetog Duha, Koncertnoj dvorani Muzičke škole “Vida Matjan”.

Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Utorak, 23. travnja 2024.

Otvoren Vladin javni poziv za unaprjeđenje konkurentnosti privrede za 2024. godinu

Biznis Info centar održat će info dan u vezi s  Javnim pozivom Vlade Crne Gore za unaprjeđenje konkuretnosti privrede za 2024. godinu, i to u četvrtak 25. 4.,  s  početkom u 10 h, u multimedijalnoj dvorani Općine Tivat. Na info danu će biti predstavljene četiri linije podrške ukupne vrijednosti 3.000.000€.

„Crkva slavi 19. svibnja (nedjelja) Pedesetnicu ili svetkovinu Duhova, jedna je od najstarijih kršćanskih svetkovina Crkve.To je blagdan silaska Duha  Svetoga na  apostole u Jeruzalemu. Blagdan "rođenja Crkve".Tim povodom organiziramo   Molitveni koncert našeg glazbenika Stjepa Gleđa Markosa.U programu će biti izvedene sljedeće kompozicije: Psalam 18, Psalam 23, Psalam 103, Psalam 88, Oče nas, Dotakni me Isuse, Krist na žalu, Gledaj on te gleda,   Joshua, Da te samo dotaknem, Marijo o Marijo,  Podižeš me, Samo je u Bogu mir, Isus je štit, Obećana djevica, Kao košuta,  Milost....

Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije utkani su izložbu fotografija Koracima predaka, taktom kola sv. Tripuna i glasom Malog admirala. Nastavak je ovo međunarodnog projekta Putevima bokeljskih Hrvata. Izložba se može pogledati u Zagrebu, a otvorenje izložbe u Kotoru bit će 21.6.2024.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava 23.4.,  JU Kulturni centar Nikola Đurković Kotor/Gradska biblioteka i čitaonica organiziraju radionicu posvećenu romanu Bosiljke Pušić „Kumborski vijađ”.

Sudjeluju učenice devetog razreda Osnovne škole “Njegoš” : Nina Đuković, Sofia Manojlović, Ksenija Dubračević, Jelena Đurašević i Marija Starčević, rukovoditeljica biblioteke.

U čitaonici Gradske biblioteke radionica će početi u 12 sati.

Svim građanima i građankama Kotora Gradska biblioteka i čitaonica Kotor sutra daruje  i besplatnu godišnju članarinu.

Ponedjeljak, 22. travnja 2024.

Mjuzikl  Cvjetaj mimozo mala” u izvođenju Pozorišta „Teatar 303“  iz Kotora i Mažoret kluba LILI iz Herceg Novog bit će izveden na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra u srijedu,  24.4.,  u 19.30 h.

Ulaz je slobodan.

Na sceni ćete vidjeti mlade glumce Teatra 303 : Drago Rapovac, Vojin Begović Marta Borović Irina Bulajic, Nedjo Tujkovic, Elena Simovic, Nemanja Lazarevic i Tara Radonjic( učenici iz Gimnazije Kotor), kao i učenike Osnovne škole Njegoš: Pavle Krivokapić i Andrea Rapovac.

Iz Teatra 303:  Ilko Marović i Dušan Kustudić.

Stranice

Subscribe to RSS - Radio DUX