Najnovijie

Novi dvobroj Hrvatskog glasnika

U novom dvobroju časopisa „Hrvatski glasnik“ između ostalog možete pročitati tekstove „Klapska pjesma u bajkovitom Perast“, „VI.revija tradicijske odjeće“, „Predstavljen Kotorski misal iz XII.  st.“, „Biskup Janjić proslavio zlatni svećenički jub

Pročitajte više

Luka Šulić i Aljoša Jurinić nastupili na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama

Violončelist Luka Šulić i pijanist Aljoša Jurinić nastupili su u četvrtak navečer u atriju dubrovačkog Kneževa dvora, u svom prvom zajedničkom nastupu,  u sklopu glazbenog programa jubilarnih 70. Dubrovačkih ljetnih igara (DLJI).

Pročitajte više

Franko Grgić svjetski juniorski prvak na 800 metara

Hrvatski plivač Franko Grgić osvojio je naslov svjetskog juniorskog prvaka na 800 metara slobodnim stilom u Budimpešti i to s vremenom 7:45.92 minuta što je novi apsolutni hrvatski rekord, ali i novi europski juniorski rekord u ovoj disciplini.

Pročitajte više

Polaznici hrvatske nastave i ove su godine sudjelovali u Maloj školi hrvatskoga jezika i kulture u Novom Vinodolskom

Od 15. - 26. srpnja održala se 27. po redu Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, u organizacij Hrvatske matice iseljenika. Program škole svake godine odvija se u Domu Crvenoga križa grada Zagreba, u Novom Vinodolskom.

Pročitajte više

Izložba fotografija na otvorenom u Kotoru

JU Pomorski muzej Crne Gore i TO Kotor povodom ovogodišnje Bokeljske noći pripremili su izložbu fotografija na otvorenom.

Pročitajte više

„Bokeška maslina“ uz klapu „Škuribanda“

Turistička organizacija Tivat obavještava javnost da će se još jedna u nizu manifestacija posvećenih domaćim proizvodima, „Bokeška maslina”, održati u utorak, 27. 8., na rivi Pine s početkom u 18:00h.

Pročitajte više

Župljani neobičnim darom iznenadili biskupa Iliju Janjića

"Zahvalan sam Bogu za ovaj izvor naše župe koja je dala toliko duhovnih zvanja. Taj je izvor presušio jer se narod iselio pa sam ovu misu slavio za obnovu ovoga izvora.

Pročitajte više

Da Maja Perfiljeva dobije svoju ulicu u Tivtu

Jučer je održana XXX. sjednica Skupštine općine Tivat, na kojoj su aktivno sudjelovali i odbornici Hrvatske građanske inicijative, zajedno s dopredsjednikom Općine i predsjednikom lokalnog HGI -  ja Ilijom Janovićem. 

Pročitajte više

Stranice