Najnovijie

SP Katar: Hrvatska prošla u osmini finala

Hrvatski nogometaši odigrali su 0-0 protiv Belgije u posljednjoj utakmici u skupini F Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru i zahvaljujući teško izborenom bodu osvojili drugo mjesto koje ih u osmini finala vodi na pobjednika skupine E. 

Pročitajte više

Ljubav, stihovi i kužina…

U dvorani DTV Partizan  sinoć je održana pjesnička večer pod nazivom „I kužina dušu ima”.  Organizacija žena Tivta  predstavila je  naše sugrađanke, koje  su nam svojom poezijom približile ljubav prema djetetu, Boki, kužini, našem Tivtu…

Pročitajte više

Okrugli stol na temu „Značaj i uloga muzeja u očuvanju materijalnog i nematerijalnog nasljeđa“

JU Muzej i galerija Tivat povodom Dana osnivanja 2017-2022. organizira  okrugli stol na temu „Značaj i uloga muzeja u očuvanju materijalnog i nematerijalnog nasljeđa“.

Pročitajte više

Čestitamo upis na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine „Svečanosti Sv. Tripuna i Kola Sv. Tripuna – Tradiciju bokeljskih Hrvata u RH“

Da je bilo dobre volje nominacioni dosije za ovaj upis je trebalo da popune uz Republiku Hrvatsku i Republika Crna Gora. Po Konvenciji o zaštiti nematerijalne kulturne baštine iz 2003.

Pročitajte više

Prezentacija konzervatorsko-restauratorskih radova na drvenim skulpturama anđela oltara bl. Gracije

U subotu,  3.12. 2022. na župnoj crkvi Pomoćnice Kršćana na Mulu kraj Kotora, održat će se prezentacija konzervatorsko-restauratorskih radova na vrijednim i rijetkim drvenim skulpturama anđela oltara bl. Gracije.

Pročitajte više

Naš gost: Dragan Popadić

Današnji gost emisije „Bokobran“  je Dragan Popadić. Povod za razgovor je njegova nova knjiga „Kad figure ožive”. U razgovoru nam otkriva da je do sada izdao pet knjiga, a nijednu o šahu.

Pročitajte više

Zaključci Foruma hrvatskih manjina održanog u Zagrebu

U Zagrebu je 25. studenog održan 27.

Pročitajte više

Stranice