Društvo

Sveta Klara Asiška

Danas slavimo svetu Klaru Asišku. Klara je rođena u Asizu u Italiji krajem 12. stoljeća. Na Cvjetnicu 1211. ili 1212. Klara bježi iz roditeljske kuće te se u crkvici svete Marije Anđeoske pridružuje svetom Franji.

Pročitajte više

Opatovo – ponovno ekološki incident

U tivatskom naselju Opatovo ponovno je došlo do ekološkog incidenta prilikom radova na postavljanju vodovodnog cjevovoda, kojim će Herceg Novi biti povezan na sistem Regionalnog vodovoda.

Pročitajte više

O deficitarnim zanimanjima u Kotoru

"Lijepo je kada se novcima svih građanki i građana Kotora ulaže u enterijere škola, obnovu školskih sportskih dvorana, dječjih vrtića, igrališta.

I ulaganje tog  novca u znanje i stručnost se višestruko isplati.

Pročitajte više

HGI - U interesu Tivta nismo dali kvorum

Hrvatska građanska inicijativa nije osigurala kvorum za današnju Sjednicu Skupštine Općine Tivat isključivo kako bi zaštitila interese naših građana, a vezano za Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaključenje Ugovora o snabdijevanju prerađ

Pročitajte više

Počinje adaptacija laboratorija Opće bolnice Kotor

„Novi menadžmet Opšte bolnice Kotor, na čelu sa dr Davorom Kumburovićem, donio je odluku da se, u cilju obezbjeđivanja kvalitetnijih uslova za pacijente i zaposlene, u potpunosti adaptira prostor Centra za laboratorijsku dijagnostiku, površine ok

Pročitajte više

Monografija s kritičkim aparatom na koju se čekalo stoljeće i pol

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore – Tivat i Boka F – Podgorica upravo objavljuju monumentalnu monografiju Lectionarium et Pontificale Catharense 1166 (Lekcionar i Pontifikal Kotorske biskupije iz 1166.  godine).  Riječ je

Pročitajte više

HGI – Osuđujemo grafite mržnje u Beranama

Najoštrije osuđujemo  nacionalističke poruke te smatramo da ovakvi grafiti i slični sadržaji štete dobrim i prijateljskim odnosima, kao i da narušavaju sklad i mir u vremenu kada trebamo biti svjesni snage zajedništva i korektnih međuljudskih odn

Pročitajte više

Program za Međunarodni dan mladih u Kotoru

 Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Općine  Kotor obilježit će Međunarodni dan mladih − 12. 8., bogatim programom koji će se realizirati  u periodu od 10. do 16.8.

Pročitajte više

7. - „HGI – Svim srcem za Kotor!“

Na osnovu člana 49. stav 3. Zakona o izboru odbornika i poslanika („Sl. list RCG“ br. 4/98, 17/98, 14/00, 9/01, 41/02 i „Sl. list CG“ br.

Pročitajte više

Državna izborna komisija potvrdila izbornu listu HGI- ja

Državna izborna komisija potvrdila je izbornu listu Hrvatske građanske inicijative pod nazivom HGI. Svim srcem za Crnu Goru! Nositelj liste na parlamentarnim izborima je Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative.

Pročitajte više

Preporuke za izbore – obvezne maske, dezinfekcija i distanca

Na sjednici Državne izborne komisije usvojen je dokument pod nazivom "Tehničke preporuke za održavanje izbora u cilju epidemiološke zaštite birača", koji već duže pripremaju Nacionalno koordinaciono tijelo, Institut za javno zdravlje i DIK.

Pročitajte više

Aleksandar Savović izručen CG!

Beranac Aleksandar Savović (21) izručen je iz Španjolske u CG. To je priopćeno Anteni M iz Uprave policije.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo