Društvo

Proslavljen blagdan sv. Eustahija u Dobroti

Blagdan sv. Eustahija proslavljen je jučer u istoimenoj crkvi u Dobroti (Kotor). Misu je predvodio don Siniša Jozić, koji je govorio o povijesti ove prelijepe crkve, kao i o životu Sv.

Pročitajte više

Održana sv. Misa povodom početka nove vjeronaučne godine

Povodom školske i vjeronaučne godine Župni ured Kotor organizirao je svečanu svetu misu, zaziv Duha Svetoga i blagoslov djece i školskih torbi jučer u katedrali sv. Tripuna.

Pročitajte više

Konferencija Crnogorske paneuropske unije u Zagrebu

U cijelosti vam prenosimo priopćenje Crnogorske paneuropske unije povodom sudjelovanja na konferenciji na temu “Za Evropu: Komuniciranje evropskih integracija između država članica EU i država proširenja”:

Pročitajte više

10. Pješački dan Kotor - Lovćen - Kotor

U nedjelju, 30.9.,održat će se tradicionalni, JUBILARNI 10. Pješački dan Kotor - Lovćen - Kotor 2018.

I ove će godine maratonska trasa u dužini od 31 km biti podijeljena na dva načina prelaženja i to:

Pročitajte više

Crnogorski simfonijski orkestar održao grandiozan koncert u Kotoru

Crnogorski simfonijski orkestar predvođen  maestrom Grigorijem Kraskom održao je još jedan grandiozan koncert u Kotoru, ovoga puta na Ljetnoj pozornici.

Pročitajte više

Hrvatski pjesnici boravili u Boki

Povodom „IV. Međudržavnog susreta hrvatske književnosti“ pjesnici iz Hrvatske, Hercegovine i Italije boravili su u Boki te su tom prigodom posjetili i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore u Donjoj Lastvi.

Pročitajte više

Kotorsko putovanje kroz vrijeme u Luštici Bay

Nesvakidašnje putovanje u Kotor iz davnih vremena, u staru apoteku na Parilu, jednu od najstarijih u Europi, pripremanje napitaka sa šarmantnim apotekarom alkemičarom i njegovim pomoćnikom, te smjena straže na glavnim gradskim vratima, priređeno

Pročitajte više

Pušten u rad kanalizacijski sistem na Aerodromu Tivat

Nakon više decenija konačno pušten u rad kanalizacijski sistem na Aerodromu Tivat.

Pročitajte više

Besplatni tečajevi talijanskog jezika u Tivtu

U Osnovnoj školi „Drago Milović“ u Tivtu, u organizaciji Zajednice Italijana, održavat će se besplatni tečajevi talijanskog jezika za dva nivoa A2 (od 16:00 do 17:30h) i B2 (17:30 do 19:00h), 3 puta tjedno (ponedjeljak, srijeda i petak).

Pročitajte više

„I sjeti se tada velike poetese, bila je što druga ni ne može bit`“

Omaž hrvatskoj pjesnikinji iz Boke kotorske Desanki Matijević, uz nazočnost brojnih prijatelja i obitelji, održana je sinoć u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi.

Pročitajte više

Posjet pjesnika HNV-u povodom „IV. međudržavnog susreta hrvatske književnosti“

Povodom „IV. međudržavnog susreta hrvatske književnosti“ jučer su pjesnici iz Hrvatske i Hercegovine posjetili Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, u sastavu: Stjepan Šešelj, Domagoj Vidović, Boris Njavro, Frano Vlatković i Vinko Grubišić.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo