Energetska efikasnost u Kotoru

„Kotorani su sigurno primijetili da su naši računi za utrošenu električnu energiju i u zimskom i u ljetnom periodu u samom vrhu potrošnje u Crnoj Gori.

Pročitajte više

Eko Centar Delfin: „Zaštita životne sredine i prirodnih resursa uvijek je aktuelna!“

 „Eko Centar DELFIN nastavlja realizaciju kampanje „Svaka limenka se računa“ , ove godine u saradnji sa više društvenih i privatnih kompanija u Kotoru.

Pročitajte više

Sastao se Savjet Fondacije Don Branko Sbutega

Savjet Fondacije Don Branko Sbutega, koja organizacijski stoji iza festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, sastao se elektronskim putem, prvi put od svog osnivanja.

Pročitajte više

Preminuo akademik Tonko Maroević

Hrvatski književnik, povjesničar umjetnosti i publicist akademik Tonko Maroević umro je iznenada u utorak poslijepodne u svom domu u Starom Gradu na otoku Hvaru, potvrđeno je Hini iz HAZU.Maroević je rođen u Splitu 1941., a podrijetlom je iz Star

Pročitajte više

Međunarodni dan mladih u Kotoru – program za 12.8.

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Općine  Kotor obilježava 12. 8.  - Međunarodni dan mladih. Plesnim programom „Somos Cubanos“ na Rivi započet je bogat program, koji će se realizirati u periodu od 10. do 16.

Pročitajte više

Nagrada za film „Ognjilo” u produkciji JU Centra za kulturu Tivat

Film „Ognjilo” redatelja i scenariste Vladimira Perovića, u produkciji JU Centra za kulturu Tivat, osvojio je drugu nagradu u kategoriji kratkometražnog dokumentiranog filma na Međunarodnom festivalu u gradu Ierapetra na Kritu.

Pročitajte više

Bokobran - razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske

Predstavljamo vam knjigu mlade hrvatske povjesničarke umjetnosti Nevenke Šarčević: Bokobran - razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske.

Pročitajte više

Sveta Klara Asiška

Danas slavimo svetu Klaru Asišku. Klara je rođena u Asizu u Italiji krajem 12. stoljeća. Na Cvjetnicu 1211. ili 1212. Klara bježi iz roditeljske kuće te se u crkvici svete Marije Anđeoske pridružuje svetom Franji.

Pročitajte više

Opatovo – ponovno ekološki incident

U tivatskom naselju Opatovo ponovno je došlo do ekološkog incidenta prilikom radova na postavljanju vodovodnog cjevovoda, kojim će Herceg Novi biti povezan na sistem Regionalnog vodovoda.

Pročitajte više

O deficitarnim zanimanjima u Kotoru

"Lijepo je kada se novcima svih građanki i građana Kotora ulaže u enterijere škola, obnovu školskih sportskih dvorana, dječjih vrtića, igrališta.

I ulaganje tog  novca u znanje i stručnost se višestruko isplati.

Pročitajte više

Predstavljena knjiga Borne Vujčića povodom 20. obljetnice kazališta Ulysses

Knjiga Borne Vujčića "Od prvog čina – 20 godina kazališta Ulysses", osobno svjedočanstvo toga pisca u povodu obilježavanja 20.

Pročitajte više

Monumentalna monografija: HNVCG objavljuje najstariju knjigu na tlu Crne Gore, iz 1166. godine

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore - Tivat i Boka F - Podgorica upravo objavljuju monumentalnu monografiju "Lectionarium et Pontificale Catharense 1166" (Lekcionar i Pontifikal Kotorske biskupije iz 1166. godine).

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to