Don Brankovi dani muzike počinju 13. 7.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 11. srpnja 2018. - 9:27
Autor: 

Vrhunski festival umjetničke glazbe, 17. KotorArt Don Brankovi dani muzike održat će se od  13. 7. do 13. 8. kroz 22 glavna programa i preko 150 pratećih, uz sudjelovanje brojnih umjetnika iz regije i svijeta.

Ova glazbena svetkovina, pored koncerata velikih glazbenih imena u oblasti klasične, ali i popularne glazbe, ove godine ponudit će i koncerte džez glazbe kroz Pjacu od džeza, predstaviti KotorArt talente, prirediti crnogorsku premijeru kineskog dječjeg mjuzikla „Bah kroz vrijeme i kontinente“ i brojne izvedbe uličnih umjetnika i performera kako bi oživjeli sve trgove, ulice i pjace Kotora tijekom srpnja i kolovoza. Novina su i dva programa ClimateKeys, posvećeni  ekologiji koji će se raditi u suradnji s Institutom za Biologiju mora Univerziteta Crne Gore.

Don Brankovi dani muzike u okviru ovogodišnjeg izdanja KotorArt-a počet će tradicionalno umjetničkim programom na Dan državnosti, 13. srpnja u 22 sata, ispred katedrale sv .Tripuna. Manifestacija će biti otvorena glazbenim djelom „Pasija po Steli“, kao narudžbom festivala koju je komponirao multimedijalni umjetnik i jedinstveni glazebnik Rambo Amadeus. U ulozi naratora, Amadeus će i sam sudjelovati u izvođenju njegovog djela.

Kompoziciju će, sada već tradicionalno, izvoditi Festivalski orkestar KotorArta pod dirigentskom palicom Maestra Premila Petrovića, a ulogu sopranistice tumačit će Natalija Radić. U glazbenom dijelu bit će izvedena i „Iskra besamrtna“, kompozicija Ivana Marovića, a potom će premijerno biti prikazan i autorski film Dušana Vulekovića upravo na temu Kotora i očuvanja njegovog prirodnog bogatstva.