Radio DUX

Crna Gora danas, 21. svibnja obilježava Dan nezavisnosti. Crna Gora je na današnji dan 2006. godine obnovila državnu samostalnost.  Dux radio svim građankama i građanima Crne Gore čestita današnji  Dan nezavisnosti.

Neradni povodom  Dana nezavisnosti bit će danas i sutra, kao priopćavaju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Na Premijerskom satu Skupštine Crne Gore pitanje je postavio Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative i šef Zastupničkog kluba DUA - HGI. On je tražio odgovor od premijera Spajića kako ocjenjuje odnose između Crne Gore i Republike Hrvatske. Cijeli dijalog možete pogledati u nastavku.

Ljubavni napitak Gaetana Donizettija  predstavljen je sinoć na rivi Pine, kod Gumna,  na repertoaru Priča o operama TMF-a. Publika je iskoristila mogućnost da bolje upozna opernu umjetnost pažljivo slušajući naratora, glumca Lazara Đurđevića i operne arije, koje su izveli Marija Cvijić, sopran, Branislav Cvijić, tenor i Ivan Nikolić, bariton, u pratnji Marine Mikić za klavirom.

Općina Tivat započinje implementaciju projekta “APOLLO - APplication Of upscaLed interregionaL renewable & energy efficiency sOlutions”, koji se financira u sklopu Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021– 2027.Opći cilj projekta APOLLO je unaprjeđenje energetske efikasnosti i smanjenje emisija gasova koji izazivaju efekt staklene bašte u prekograničnom području kroz izgradnju međusobno povezanih zajednica za upravljanje energijom i zelenih ulaganja u okviru implementacije međuregionalnih rješenja za obnovljivu energiju i energetsku efikasnost u javnom sekt

Poštovane autorice i autori,

pozivamo vas da svojim prilozima obogatite Republiku, časopis Društva hrvatskih književnika koje 2025. obilježava 125 godina postojanja, što želimo posebno obilježiti.

Priloge možete slati na e-adresu republika@dhk.hr, i to 20 kartica proze ili 7-10 pjesama. Dobrodošli su tekstovi različite žanrovske pripadnosti – osim poezije i kratkih priča, posebno su dobrodošli eseji, dramoleti, memoarska proza, feljtoni, putopisi, prijevodi i dr.

HR Top lista hitova: tjedni pregled 25 singlova Dux radija

Emisija br. 24

15. – 20. 7.

01./01/ Rišpet – Ajmo dušo pobić negdi

02./03/ Parni Valjak – Kad padne mrak

03./04/ Zorica Kondža – Promjena

04./02/ Vanna – Iz inata

05./17/ Nina Badrić – Ono kad

06./06/ Vatra – Nitko osim nas

07./11/ Damir Kedžo – Tajna mojih pobjeda

08./13/ Prljavo Kazalište – Djeca su OK

09./05/ Tony Cetinski – Tebi sve dugujem

10./10/ Marko Tolja – Dok ljubi me

11./19/ Franka & ToMa – Da opet nađem te

Međunarodni festival KotorArt, u sklopu Pjace od džeza organizira  koncert Kineskog omladinskog komornog orkestra Boling, koji će se održati u nedjelju, 21. 7., na Pjaci ispred kina, s početkom u 23 sata.

Predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović i potpredsjednik Općine Jovan Brinić susreli su se jučer s Tivćanima, sportistima, koji će kao dio crnogorskog olimpijskog tima sudjelovati na predstojećoj Olimpijadi u Parizu. Oni su Ilku Klakoru i Marku Mršiću poželjeli svaku sreću i uspjeh na najvećem sportskom događaju koje će se odvijati u Parizu, od 26. 7. do 11. 8.

Petak, 19. srpnja 2024.

Tradicionalni peraški običaj „Fašinada” održat će se u  ponedjeljak, 22. 7.,  u smiraj dana, na zalasku sunca, u organizaciji MZ Perast i Društva prijatelja grada Perasta.

Okićene i kamenom pune barke kreću s Pošova uz perašku obalu ka školju  Gospe od Škrpjela u 18 sati i 45 minuta.  Nakon toga, u  21 sat će nastupiti Ansambl Toć.

Na programu TMF-a, sinoć je Svjetski jazz orkestar Muzičke omladine na lukobranu turističkog naselja Luštica Bay održao koncert za pamćenje.

Jedinstveni koncert pod nazivom All that Jazz, izveden pod zvjezdanim nebom, privukao je domaće ljubitelje džeza i goste, koji su uživali u bravurama mladih umjetnika. Orkestar čini dvadesetak vrhunskih glazbenika iz različitih zemalja sa četiri kontinenta, koje predvodi poznati američki trombonist Luis Bonila. 

Stranice

Subscribe to RSS - Radio DUX