Vijesti

Posjet veleposlanika Grubišića učenicima hrvatske nastave

Proteklog vikenda u OŠ „Drago Milović“ u Tivtu,  veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, posjetio je učenike hrvatske nastave u Crnoj Gori.

Pročitajte više

Svetkovina Pomoćnice Kršćana na Mulu

Župa BDM Pomoćnice Kršćana – Muo proslavit će svetkovinu svoje nebeske zaštitnice, 24. svibnja. Svete mise biti će u 10h i u 18h. Proslavi prethodi trodnevna duhovna priprava od 21. do 23.

Pročitajte više

Noć muzeja u Tivtu okupio veliki broj posjetitelja

U okviru Noći muzeja sinoć je u prostorijama ljetnikovca Buća u Tivtu otvoreno pet izložbi.

Pročitajte više

Najbolji su Kotorski gardelini i klapa Bepo

U zadarskom HNK u organizaciji Gradske knjižnice Zadar održan je 11. Festival dječjih klapa - Zadar 2019 i predstavljena monografija o deset godina Festivala dječjih klapa.

Pročitajte više

Održan koncert profesora u Herceg Novom

Povodom Dana neovisnosti Crne Gore u prepunoj Koncertnoj dvorani Muzičke škole u Herceg Novom održan je koncert profesora.

Pročitajte više

Vuksanović - nije hrvatski vojnik rušio Kruševac

Tijekom rasprave u Skupštini Crne Gore, u okviru točke Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vojsci, na negativne konotacije zastupnika Demokratskog fronta Jovana Vučurovića, o Domovinskom ratu i Vojno - redarstvenoj akciji Oluja, reag

Pročitajte više

Otvorena izložba „Bokeljska mornarica Kotor – 1210 godina istorije, duhovnosti i kulture“

U cijelosti vam prenosimo dopis Ministarstva kulture povodom sinoćnjeg otvaranja izložbe "Bokeljska mornarica Kotor - 1210 godina istorije, duhovnosti i kulture".

Pročitajte više

Izložba crteža Uroša Toškovića

Omaž jednom od najvećih slikara Crne Gore, izložba crteža Uroša Toškovića bit će simbolično otvorena 21. 5. u galeriji Gayo od 20:00h.

Pročitajte više

Gostovanje orkestra Muzičke škole Tivat u Dubrovniku

Sutra,  s početkom u 19 h, na gradskom trgu ispred crkve sv. Vlaha – Stradun, u Dubrovniku, održat će se prijateljski Koncert orkestara Umjetničke škole „ Luka Sorkočević“ iz Dubrovnika i Muzičke škole Tivat.

Pročitajte više

Promocija Kastelove knjige u Hrvatskoj

Nedavno je objavljena prva zbirka pjesama u Hrvatskoj, knjiga Testament u školjkama, crnogorskog, južnoslavenskog i mediteranskog pjesnika Borisa Jovanovića Kastela, u izdanju kuće Shura publikacije iz Opatije, specijalizirane za objavljivanje et

Pročitajte više

Izložba Tijane Cvetić u Muzeju grada Perasta

Na preporuku ICOM-a, 18. 5.,  Međunarodni dan muzeja, održava se od 1977. godine.

Pročitajte više

Stranice