Vijesti

„Vazda mladi“ od sada nastupaju pod imenom „Romansa“

Klapa „Vazda mladi“, osnovana pri Udruženju umirovljenika iz Tivta, koja godinama unazad uspješno afirmira klapsku pjesmu, od skoro nastupa pod novim imenom „Romansa“.

Pročitajte više

Završena Zimska boćarska liga i dodijeljeni pehari

U boćarskoj dvorani Kalimanj sinoć su dodijeljeni pehari čime je završena Zimska boćarska liga, u organizaciji Općinskog boćarskog saveza.

Pročitajte više

Svete mise za blagdan bl. Ozane

Na blagdan bl. Ozane, 27. travnja, svete mise u crkvi sv. Marije od Rijeke (bl. Ozane) održat će se u 6, 8, 10 i u 18 sati.

Misu u 18 sati predslavi kotorski biskup monsinjor Ilija Janjić. 

Pročitajte više

Volonterski dan u Gornjoj Lastvi

Nevladine organizacije Kulturno zavičajno udruženje NAPREDAK Gornja Lastva i NVO Naša akcija iz Kotora organiziraju volonterski dan (volontersku akciju) okviru kojega će biti čišćene i uređene javne površine u centru Gornje L

Pročitajte više

Idući mjesec početak radova u Pomorskom muzeju u Kotoru

Pomorski muzej Crne Gore i pored toga što čuva i prezentira kulturnu baštinu koja se odnosi na pomorstvo i pomorsku privredu, ulaže i velike napore da sačuva kulturno dobro-palaču Grgurina s početka XVIII.

Pročitajte više

Bokobran o dvjema aktualnim likovnim temama

Blažena Ozana i „Emanuel Vidović – Pasatist i modernist“

Pročitajte više

Tako je sve počelo...

Prošlo je točno 20 godina otkada je hrvatska zajednica u Crnoj Gori po prvi puta obnovila nakon Drugog svjetskog rata jedno hrvatsko društvo. Jedna grupa Hrvata pokrenula je inicijativu u Donjoj Lastvi u Tivtu, gdje se 24.4.1998.

Pročitajte više

Palma 1 osigurala prvo mjesto

U 4. kolu play-offa Zimske boćarske lige odigranom tijekom prošlog tjedna, Palma 1 i Palma 2 su odigrali neriješeno 6:6, ekipa Vrmca je bila bolja od Bacchusa 7:5, a Kalimanjac 1 je bio slobodan u ovom kolu.
Pročitajte više

Posjet konzula Marijana Klasića HNV-u

Jučer je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore posjetio Marijan Klasić, konzul gerant u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Kotoru.

Pročitajte više

Koncert hrvatskog benda Elemental u Kotoru

Koncert benda Elemental održat će se na Pjaci od muzeja u Kotoru u subotu, 28. 4.,  s početkom u 21 sat i 30 minuta.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor.

Pročitajte više

Dječja lutkarska predstava “Crvenkapa” u Kotoru

Dječja lutkarska predstava “Crvenkapa”  Teatra Mladih igra na velikoj sceni Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor u četvrtak 26. 4., u 18 sati.

Pročitajte više

Stranice