Vijesti

Čestitka generalne konzulice Lončarević povodom Dana državnosti RH

Danom državnosti Republika Hrvatska svečano proslavlja višestoljetnu nezamjenjivu ulogu Hrvatskoga sabora u čuvanju i promicanju hrvatske državnosti kao i konstituiranje prvoga demokratski izabranog saziva zastupnika 30. svibnja 1990. godine.

Pročitajte više

EP, veslanje: Braća Sinković zlatni

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su u nedjelju zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Europskom veslačkom prvenstvu koje se održava na Bledu, dok su sestre Antonija i Josipa Jurković zauzele četvrto mjesto u dvojcu.

Pročitajte više

Strp, Lipci i Đurići, među njima tamna Kostanjica

U većini se suvremenih publikacija o Boki kotorskoj navodi kako se Kostanjica prvi put spominje 1440. kad je Novak Dobriković Opatiji svetoga Jurja prepustio vinograd u tome naselju.

Pročitajte više

Bez cukra molim - O SK Arsenal

SK Arsenal davne 1937.

Pročitajte više

Ljetna škola folklora u Zadru

Pozivamo vas na Ljetnu školu folklora koja će se u organizaciji Hrvatske matice iseljenika održati od 4. do 13. kolovoza 2023. godine u Zadru.

Pročitajte više

Projekcija filma "Berge Istra" u Tivtu

Centar za kulturu Tivat, u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, prikazuje dokumentarni film "Berge Istra".

Pročitajte više

Promocija pjesničke zbirke ,,Zemlja u jeziku” Petra Gudelja

Promocija pjesničke zbirke ,,Zemlja u jeziku”  Petra Gudelja  održana je  u Knjižnici   „Ljudevit Gaj” u  Domu kulture ,,Josip Marković” u Donjoj Lastvi.

Pročitajte više

Stoljetno svjedočanstvo vjere

Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata već trinaest godina sudjeluje u organizaciji seminara na državnoj razini za nastavnike povijesti u osnovnim i srednjim školama, na temu Domovinskog rata.

Pročitajte više

Ponuda studijskih programa za Hrvate izvan RH na Fakultetu hrvatskih studija

Sveučilište u Zagrebu je sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH sklopilo Sporazum kojim je predviđeno donošenje upisnih kvota za Hrvate izvan Hrvatske radi povratka Hrvata i potomaka Hrvata u Hrvatsku.

Pročitajte više

Kazališna predstava "Nora – kuća lutaka" u Tivtu

U okviru Festivala vjetra , u organizaciji JK Delfin, kazališna predstava "Nora – kuća lutaka",  autora Henrika Ibsena,  koja je rađena u koprodukciji Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika  i Gradskog kazališta  Jozo Ivakić iz Vinkovaca,  

Pročitajte više

Festival etnografskog filma revijalnog karaktera

JU Muzej i galerija Tivat, u okviru Festivala vjetra, organizira  Festival etnografskog filma revijalnog karaktera, koji će se održati 26. 5.,  s  početkom u 18 h i 27. 5., s početkom u 19 h.

Pročitajte više

Gost Bokobrana Miomir Maroš

Današnji gost emisije Bokobran je novinar Miomir Maroš.

U današnjoj emisiji razgovaramo o njegovim počecima i kako je nastala njegova čuvena emisija “Zapis”.

Pročitajte više

Stranice