Posjet kod Biskupa

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 07. listopada 2014. - 10:30
Autor: 

Jučer je u zvaničan posjet msgr. Ilija Janić, biskup kotorski, primio delegaciju Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore u kojoj su bili Zvonimir Deković, predsjednik i Adrijan Vuksanović, član Odbora za vjeru. Tema sastanka bile su aktivnosti koje Vijeće sprovodi oko realiziranja ideje Katoličke gimnazije na području Boke kotorske. Otac biskup dao je potporu ovoj ideji, istakavši da je to želja brojnih poslenika još od ranije. "Neka Gospodin vodi i dovrši ovu zamisao", rekao je msgr. Ilija Janjić.

Katoličke gimnazije poznate su kao institucije koje pružaju visoki stupanj naobrazbe i kao takve predstavljaju jaki temelj za dalje, fakultetsko, školovanje. Pod okriljem Družbe Isusove (Isusovaca) srednjoškolci dobivaju široko znanje, zbog čega su s pravom stekle veliki ugled. One su otvorene za sve ljude, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Poznato je da u banjalučkoj Katoličkoj gimnaziji najmanje đaka ima Hrvata katolika. 

Delegacija HNV-a razgovarala je s biskupom Janjićem i oko drugih, brojnih, aktivnosti koje sprovodi Vijeće, pri čemu je postignuta suglasnost oko neophodnosti zajedničkog djelovanja na opće dobro svih ljudi dobre volje.