POSJET VISOKOG GOSTA BISKUPIJI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 09. rujna 2012. - 13:10
Autor: 

Istaknuti član Svetog viteškog Konstantinovog reda sv. Jurja Anthony Baly, na poziv predsjednika Filipa Vujanovića, boravi u višednevnom posjetu Crnoj Gori. Danas ga je u Biskupskom ordinarijatu primio msgr. Ilija Janjić, biskup kotorski, koji mu je tom prigodom uručio jubilarnu medalju sv. Tripuna, izrađenu u spomen 1200. obljetnice nazočnosti Svečevih moći u Kotoru, autora Kuzme Kovačića. Otac Biskup izrazio je zadovoljstvo posjetom visokog gosta, koji je upoznao samo mali dio ogromnog kulturnog blaga Katoličke Crkve na ovom prostoru. Anthony Baly zahvalio se msgr. Iliji Janjiću na gostoprimstvu i u znak ljubavi i poštovanja, kao i promicanju vrijednosti Katoličke vjere i dijaloga među konfesijama, poklonio mu je zlatnik.

"Moj boravak u Crnoj Gori je motiviran jačanju međuvjerskog dijaloga i produbljivanju ekumenskih odnosa. Sva naša nastojanja i energiju usmjerit ćemo u tom pravcu", rekao je Baly.
Istaknuti član reda sv. Jurja jučer je nazočio sv. Misnom slavlju i proslavi svetkovine Male Gospe na Prčanju. Također, obišao je i nekoliko pravoslavnih samostana. Danas će s obitelji obići svetište Gospe od Škrpjela.
Anthoni Baly nositelj je brojnih priznanja, između ostalog i Velikog križa papskog reda sv. Silvestera, a predsjednik Vujanović ga je tijekom boravka u Velikoj Britaniji odlikovao najvećim crnogorskim priznanjem, Ordenom crnogorske zastave prvoga reda.
Audio: Msgr. Ilija Janjić, biskup kotorski

Audio: Anthony Baly Sv. viteški Konstantinov reda sv. Jurja