Ilija Marković peti na Balkanskom šampionatu u klasi Laser Standard

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 08. rujna 2018. - 8:20
Autor: 

Ilija Marković jedriličar Crne Gore osvojio je peto mjesto u olimpijskoj klasi Laser Standard na Balkanskom šampionatu,  koje je organizirano na grčkom otoku Hios,  gdje se danas jedrio finalni dan.

Posljednji dan je donio i dosta tenzije. Ilija Marković je u olimpijskoj klasi imao šansu da se bori za medalju, bio je četvrti sa samo šest bodova manje u odnosu na trećeplasiranog Grčka Panajotisa, a trebalo je da se jedre tri regate. Međutim, slab vjetar opredijelio je odluku regatnog odbora da se odredi samo jedna regata u klasama Laser Standard, Laser Radial i Laser 4.7. Slab vjetar nije odgovarao Iliji Markoviću, na kraju je u cilj ušao četvrti. Kada su najslabiji rezultati poslije sedam regata odbačeni, morao je da se zadovolji petim mjestom.

Zlatnu medalju je osvojio je Dimitris Papadimitru iz Grčke, srebro je pripalo  Lubenu Tekedžievu iz Bugarske, a bronca Anastasosu Panajotisu iz Grčke.

Od ostalih predstavnika iz Crne Gore, a svi su iz Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, koji su pravo da sudjeluju na Balkanskom šampionatu osigurali na osnovu kriterijskih  regata tijekom sezone, Danilo Jončić je bio 30.,  a Stefan Anđelić 31. u klasi Laser 4.7.

U klasi Optimist, nije se jedrilo posljednjeg dana, pa su rezultati od četvrtka  ostali na snazi: Nikola Golubović je 39., Pavle Musić 55., Marko Ljubojević 58., Petar Klakor 59., Vasilije Kurbanović 61., Andrija Marković 69.  Crna Gora je imala daleko najmlađu selekcije na šampionatu. Momci su pokazali ogroman talent i potencijal, ali i nedostatak iskustva.  Ostaje sada da nastave da rade i da se razvijaju kao do sada, a samim tim i da se nadaju medaljama s velikih natjecanja u bliskoj budućnosti.

Komitet Balkanskog prvenstva u jedrenju očekuje da Crna Gora, Tivat, po prvi put preuzme domaćinstvo i organizira  52. Balkansko prvenstvo u jedrenju u  rujnu 2019.