Hrvatskoj bronca na prvenstvu Europe

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 01. veljače 2016. - 8:49
Autor: 

Potajno su sanjali medalju uoči početka Europskog prvenstva, ali malo tko je doista vjerovao da mogu u borbu za odličja, pogotovo nakon onog teškog poraza od Francuske. No "kauboji" su uspjeli. Nakon velike borbe i srčanog izdanja hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Norvešku 31-24 (15-11) u utakmici za treće mjesto i osvojila broncu u Krakowu!

Poduža je lista junaka utješne utakmice za treće mjesto, ali u prvom redu su tu svakako Zlatko Horvat s osam golova iz devet pokušaja, Domagoj Duvnjak sa šest golova i desetak asistencija, proglašen igračem utakmice, ali i čudesni Ivan Stevanović, koji je zaključao svoj gol u ključnim trenucima s 14 obrana, koliko i Ole Erevik na drugoj strani. Kod Norvežana je Sander Sagosen zabio pet komada, ali trebalo mu je za to deset udaraca.

Velika borba i ritam gol na gol obilježili su uvodni dio utakmice. Sve do polovice prvog poluvremena nijedna reprezentacija nije imala više od jednog gola prednosti, a onda su "kauboji" napokon proradili.

Dobrim reakcijama u obrani i dvama golovima Marina Marića, uz kontru Zlatka Horvata, pobjegli smo na 9-6, a nakon time-outa Norvežana briljantnim odbojkaškim potezom i na 10-6. Napadu se pridružio i Ivan Stevanović koji je skinuo pet lopti, od kojih su dobar dio bili "ziceri".

Domagoj Duvnjak priključio se sjajnim potezima u napadu. Imao je čak pet asistencija i tri gola te smo, uz četiri gola Marina Marića, imali lijepih 15-11 na poluvremenu.

No nismo dobru igru iz prvog prebacili na drugi dio. Imali smo na samom startu nastavka 16-11, ali smo potom primili tri gola zaredom i počela se topiti naša prednost. Nakon samo deset minuta Norvežani su došli na 17-17.

Babić je zvao minutu odmora nakon koje smo se ipak probudili i odvojili se na dva gola prednosti na ulasku u zadnjih deset minuta. Loša vijest je bila što se razbranio norveški golman Ole Erevik te što je Jakov Gojun dobio treće isključenje. Ipak, imali smo i mi odgovor.

Stevanović je obranio sedmerac Tønnesena. Priključili su se Horvat iz sedmerca te Slišković i Karačić iz igre i pobjegli smo na velikih 27-21 u 56. minuti. Unatoč time-outu Norvežana, tu je bio kraj. Hrvatska je nakon velike borbe pobijedila i osvojila toliko željenu broncu koja nam je omogućila izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.