Stivi i efikasni 'kauboji' razbili Norvešku! Idemo na Igre u Rio

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 11. travnja 2016. - 9:02
Autor: 

Ivan Stevanović odigrao je utakmicu života i odveo hrvatsku rukometnu reprezentaciju na Olimpijske igre u Rio de Janeiru! "Kauboji" su u utakmici, koja je dobrim dijelom podsjetila na ono razbijanje Poljske na Europskom prvenstvu, uvjerljivo svladali Norvešku 27-21.

Već je nakon sedam minuta utakmice bilo jasno da će Hrvatska biti u Riju. Naime, Stivi je obranio prvih pet šuteva na svoj gol, a Hrvatska je vodila 5-0 i norveški izbornik Christian Berge morao je zvati time-out .

Denis Buntić vukao je "kauboje" u napadu, pridružili su mu se i Mamić , Duvnjak i ostali pa smo u 24. minuti, nakon što je Stevanović već upisao desetu obranu, vodili velikih 13-4. U završnici prvog poluvremena koncentracija nam je malo pala pa su Norvežani došli na -7 (14-7).

Nije moglo sve ići savršeno za "kauboje" cijelu utakmicu pa je ruka zadrhtala Horvatu i Čupiću koji su promašili sedmerce, no Norveška nam nikad nije mogla doći ispod šest golova zaostatka. Prijeloman trenutak dogodio se u 48. minuti kad je Šebetić pogodio za 22-14 i pritom iznudio isključenje.

Upravo je Luka, koji je zbog lakše ozljede propustio prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira, bio osobito raspoložen u završnici utakmice s nekoliko "bombi" izvana. Pitanje pobjednika ni u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje, a Hrvatska je utakmicu privela kraju sa šest golova razlike.

Stevanović je zasluženo proglašen igračem utakmice zbog 17 obrana. Ivan Pešić dodao je tri, a od igrača najviše je golova zabio Duvnjak (šest). Po četiri su dodali Šebetić, Čupić i Buntić. Kod Norvežana je Magnus Jondal zabio šest puta.

Hrvatska je ovom pobjedom izborila pete Olimpijske igre, nismo se plasirali samo u Sydney 2000. Svaki smo put igrali u polufinalu i osvojili dva zlata te jednu brončanu medalju. Uz ovakve predstave, sigurni smo kako će se bilanca povećati već ovo ljeto u Brazilu.