Završni koncert festivalskog orkestra gudača

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 09. srpnja 2015. - 8:54
Autor: 

U okviru VI. Festivala gudača na Trgu sv. Luke u Kotoru u četvrtak, 9. srpnja, u 21 sat bit će održan Završni koncert festivalskog orkestra gudača.

Na koncertu će nastupiti 35 mladih glazbenika. Najveći broj učenika je iz Muzičke škole "Vida Matjan" Kotor i "Vasa Pavić" Podgorica, kao i gosti iz Muzičke škole Tivat, "Andre Navara" Podgorica i iz Beograda.

Na programu su djela Vivaldia, Elgara, Sarasatea, Šostakoviča, Asića  i dr. Kao solisti nastupit će: Vjera Radulović, Jelena Jovović i Milena Petković na violini, kao i gudački kvintet koga čine: Danilo Bujišić, Dušan Obrenović, Neda Stojkanović, Dea Nicaj i Kosta Popović.

S orkestrom je radila prof. Mileva Krivokapić, kao i Vili Ferdinandi koji je i dirigent Orkestra, završnog koncerta. 

VI. Festival gudača kao i svi prethodni ima edukativan karakter s ciljem razvoja stupnja sviranja na gudačkim instrumentima, ali isto tako je posvećen djeci koja kroz svoju kreativnost, donose pozitivnu energiju, radost stvaranja, ali i jedno lijepo druženje. Kako je i ovoga puta Završni koncert na otvorenom (Trg sv. Luke) samim tim privlači veliku pažnju kako domaće javnosti, tako i stranih turista.