U Perastu održan koncert "333 godine Bacha u baroknom Perastu"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. srpnja 2018. - 9:22
Autor: 
U okviru IX. Festivala gudača, sinoć je u Perastu održan koncert koji je nosio naziv ,,333 godine Bacha u baroknom Perastu".
Crkva sv.  Nikole, u samom centru Perasta , bila je mala  da primi sve zainteresirane  ljubitelje klasične glazbe, a sam doživljaj umjetnosti upotpunio je ambijent crkve s vrijednim  baroknim oltarom venecijanskog podrijetla, iz 17. stoljeća. Publici su se predstavili mladi glazbenici, polaznici radionica za gudače koji vrijedno rade tijekom devet dana trajanja Festivala. Nastupili su: trio violončela Mia Ristelić, Andrea Čulić i Anastasia Petrova studentice iz Beča, duet violončelo - harmonika, Maike Clemens i Marija Antunović, također iz Beča, Boško Tujković na harmonici iz Kotora i mlada Miona Topalović violinistica i dobitnica brojnih nagrada iz Beograda. Perast je prošle večeri oživio duh starih vremena i sjaja koji je stekao upravo u vrijeme kada je Johan Sebastijan Bach stvarao svoja remek djela čiji smo  mali dio mogli čuti u interpretaciji talentiranih mladih glazbenika.
Festival se nastavlja koncertom 5. srpnja u 21 sat u crkvi Sv. Duha na kojem će nastupiti Miona Topalović, violinistica iz Beograda i Klavirski trio ,,Lamali" iz Beča.