Promocija knjige „Ja ili ja, ko sam ja?“

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 07. kolovoza 2015. - 9:13
Autor: 

Promocija knjige „Ja ili ja, ko sam ja?“, autora dr. Lazara Trifunovića, bit će održana u petak, 7. kolovoza s početkom u 21 sat na samoj obali, na platou ispred rezidencije Ksenija u Portu  Montenegru.

O knjizi, koja je svojevrsna putopisna autobiografija, govorit će sam autor, dr. Lazar Trifunović. Priča je ispričana kroz razvojne faze psihosinteze, kod nas nedovoljno poznatog psihološkog pravca koji je utemeljio dr. Roberto Asađoli.

„Jedan put je autora vodio po prostranstvima planete Zemlje, a drugi na putovanje unutar njega samog. Bježeći od sebe, od suočavanja sa samim sobom i problemima koje je nosio u sebi, autor je počeo da putuje po različitim zemljama Evrope, Azije, Afrike i Amerike. Međutim, to ga je dovelo samo do zaključka da se od sebe i onoga što čovjek nosi u sebi ne može pobjeći. Kada je to shvatio i skupio hrabrost da se suoči sa samim sobom, otvorio mu se novi put. Bio je to put ka samom biću, kojim je morao poći da bi našao sebe. Nedugo zatim autor je shvatio da ovo nisu dva odvojena puta, nego predstavljaju refleksiju jedan drugog. Jedan isti put, put koji je autorov haotičan život doveo u stanje ravnoteže. Put koji ga je od proklinjanja života doveo do toga da se svako jutro budi sa bezrazložnim osmjehom na licu“ – navodi se u predgovoru knjige.

„Putujući po svijetu, autor se sretao sa ljudima iz svih životnih domena, sa svih strana svijeta. Posjećivao je razne škole, tražio različite knjige, boravio po svetim objektima mnogih religija. Proučavao je različita ezoterična učenja, tradicije i filozofije. Ova knjiga je rezime i tog iskustva“.