Dražen Runje o mjuziklu posvećenom Draženu Petroviću

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. prosinca 2019. - 12:44
Autor: 

Današnji gost Radija Dux je Dražen Runje, jedan od glavnih  „krivaca“  za mjuzikl, koji će biti posvećen našem velikom i neprežaljenom Draženu Petroviću.  Uvod u čitavu priču je bila premijera video-spota "Dražen - za sva vrimena", održana 22.10. u prostoru Muzejskog memorijalnog centra  "Dražen Petrović" u Zagrebu. Pjesma je  predstavljala najavu mjuzikla „Okovani Amadeus", koji bi trebao biti premijerno prikazan krajem iduće godine na rođendan  našeg košarkaškog Mozzarta.

Tekst za pjesmu je napisao Dražen Runje , glazbu - Stanko Šarić , aranžmani - Denis Špegelj, Ivan Šarić i Antonio Zadro, a pjesmu izvode Stanko Šarić i Slavonicus.

Ovaj projekt ima za cilj otkrivanje pogleda iz Draženove perspektive kroz mjuzikl suvremene antičke tragedije s glazbom. Scenarij za glazbeno – scenski spektakl, koji nas očekuje naredne godine „Okovani Amadeus“ je napisao Dražen Runje, libreto za predstavu Ivica Krajač, a glazbu Dražen Žanko.

U projektu će sudjelovati zaista značajna imena hrvatskih glumaca i glazbenika, a više o svemu poslušajte u audio zapisu.

Audio: 
U svjetlu kulture - 2.12.2019.