Kultura

Koncert „Opjevanom gradu“ večeras u crkvi Svetog Duha

Povodom Dana Općine Kotor Međunarodni festival klapa  Perast, Kulturni centar  Kotor i  M.Š. “Vida Matjan ” organiziraju koncert “Opjevanom gradu ” večeras  u dvorani crkve Svetog Duha, s početkom  u 19 sati.

Pročitajte više

Kultura sjećanja: Luka Tomanović

„Počeo sam da vajam kao dijete u Lepetanima, pored mora. Sjećam se, majka je čuvala od kiše moje radove na skrovitim mjestima da se moja „mala umjetnost“ ne bi raspala. Tu se javila prva moja želja za oblikovanjem.

Pročitajte više

Kako su Boku doživjeli likovni umjetnici iz Zagreba?

U Bokobranu su gostovali slikar Grgur Akrap, te slikarice Natalia Borčić i Ana Ratković-Sobota koji su izlagali na izložbi „Ususret prirodi“ održanoj u Muzeju i galeriji Tivat od 3. do 16.

Pročitajte više

Izložba velikana skulpture Luke Tomanovića u Tivtu

U Muzeju i galeriji  Tivat   sinoć je otvorena   izložba radova Luke Tomanovića, koju je otvorio  predsjednik Općine Tivat dr. Siniša Kusovac.

Pročitajte više

U Rimu se otvara izložba "Faust Vrančić u kontekstu europske baštine"

Izložba "Faust Vrančić u kontekstu europske baštine" bit će otvorena danas,  13.

Pročitajte više

Otvorena izložba „Gradu radosti“ u Tivtu

Izložba likovnih radova “Gradu radosti ”, koju Dječji savez Tivta tradicionalno priređuje u okviru manifestacije „Novembarski dani“ upriličena je jučer u foajeu Centra za kulturu Tivat.

Pročitajte više

Kultura sjećanja: „Jer prije ili kasnije svi se vraću doma“

Zadnjih nekoliko godina grad Tivat je prepoznat kao centar kulturnih zbivanja.  Raznovrsna ponuda kulturnih događanja stavila je do znanja da je Tivat jedinstven što se tiče kulture i umjetnosti.

Pročitajte više

Izložba “Crnogorski velikan skulpture Luka Tomanović” u Tivtu

Otvaranje izložbe “Crnogorski velikan skulpture Luka Tomanović”  upriličit će se u Muzeju i galeriji Tivat u ponedjeljak,  12. 11.

Pročitajte više

U razgovoru s književnicom Anitom Martinac

Današnja gošća Dux radija je hrvatska književnica iz Mostara  Anita Martinac, koja je nedavno s predstavnicima Ogranka Matice hrvatske iz Čitluka gostovala u Kotoru te tom prigodom predstavila svoje romane.

Pročitajte više

„Slikar mora“ Dragan Pečurica izlaže u Podgorici

U petak,  2.11., u  holu  JU Kulturno – informativnog centra  Budo Tomović, s  početkom u 20 sati  bit će otvorena izložba slika „Živi Mediteran“ hercegnovskog slikara Dragana Pečurice.

Pročitajte više

Kultura sjećanja: „Il piccolo pittore“

  Sebi je nadjenuo naziv „pikolo pituro“ (piccole pittore), bogatog likovnog opusa, ali bez velike želje za izlaganjem smatrajući da je „jednostavan i običan tivatski slikar“, ni ne sluteći da će se nakon skoro pedesetogodišnjeg stvaralaštva smat

Pročitajte više

Nagrada Dialogos uručena prof. dr. Nenadu Vertovšeku iz Hrvatske

Samo profesionalni i etički kodirani mediji mogu biti kontrolori svih grana vlasti. Zato su nam svima potrebni mediji koji rade u interesu javnosti, a ne oni koji koristeći svoju moć nekritički arbitriraju svemu i svakome.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura