Završen tečaj za tivatske umirovljenike

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 26. lipnja 2016. - 9:40
Autor: 

12 polaznika iz Udruženja umirovljenika uspješno je završilo besplatnu dvomjesečnu obuku za rad na računaru, koja je realizirana kroz suradnju Centra za obrazovanje i trening u Tivtu ZOPT i kompanije Adriatic Marinas.

„Kompanija Adriatic Marinas podržava proces doživotnog učenja, i nama je izuzetno zadovoljstvo što smo starijoj generaciji Tivćana omogućili  IT kurs, koji će im u budućnosti koristiti u funkcionisanju svakodnevice – želimo da kroz ove i slične projekte motivišemo naše sugrađane da što duže ostanu socijalno aktivni članovi lokalne zajednice. Koliko mogu da primjetim, ovo je veoma interaktivna grupa sugrađana, te vjerujem da ćemo u narednom periodu kreirati i nove, slične sadržaje za njih“, istakla je PR koordinatorica Porta Montenegra Kristina Škanata. Kompanija Adriatic Marinas nagradila je kompjuterom  najuspješniju učenicu Nježicu Vuksanović, koja je postigla najbolji rezultat na IT završnom ispitu.

Osim samog informatičkog opismenjavanja i uključivanja starije populacije u program konstantnog učenja, ovaj projekt ima i ne manje bitan socijalni aspekt, gdje se starija populacija potiče na druženje, izlazak iz kuće i timski rad, istakla je direktorica ZOPT-a Milena Ćipranić. 

Predsjednik Udruženja umirovljenika Dragan Perčin akcentirao  je da su tivatski penzioneri zaista aktivni sugrađani, da su ovaj tečaj  prihvatili kao obrazovnu i zabavnu aktivnost, ali i da ga raduje da su s lakoćom savladali IT izazove.