Rovinjska klapa „Valdibora“ nastupila u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 01. prosinca 2019. - 9:32
Autor: 

Sinoć je na Maloj sceni Centra za kulturu Tivat Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore u suradnji s Centrom za kulturu Tivat organizirao koncert klape „Valdibora“ iz Rovinja. Brojni ljubitelji klapske pjesme su uživali u poznatim notama, a klapa „Jadran“ je nastupila kao gost koncerta.

Klapa je osnovana 2004. godine pod nazivom klapa "SVETI PETAR" iz Svetog Petra u Šumi, da bi 2011. godine promijenila ime i sjedište u klapa "BUKALETA" iz Pazina. Obzirom da su gotovo svi pjevači klape iz Rovinja, početkom 2017. godine promijenili su ime u klapu "VALDIBORA" sa sjedištem u Rovinju. Klapa je u svom višegodišnjem radu sudjelovala na svim smotrama klapa u Istri i Kvarneru. Od inozemnih  gostovanja vrijedno je spomenuti gostovanje u Sloveniji, Italiji, Mađarskoj, dva puta u Njemačkoj, kao i  najvažnijem sudjelovanju na Festivalu klapa u Perastu gdje su nastupili sedam puta. Pod imenom klapa "BUKALETA", 2012. godine osvojili su prvo mjesto, a 2013. godine drugo mjesto. Sve ove godine sudjeluju na festivalu klapa Istre i Kvarnera KIK Buzet, gdje su postigli zapažene rezultate. Na Omiškom festivalu bili su tri puta gdje su na natjecanju debitanata u Bolu na Braču osvojili prvu nagradu publike. Prošle godine klapa je sudjelovala na međunarodnom festivalu klapa PERAST 2018. godine, gdje su po ocjeni stručnog žirija osvojili prvo mjesto. Klapa danas broji sedam članova i sudjeluje na svim manifestacijama u gradu Rovinju.

Članovi klape „Valdibora“ su predsjedniku Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimiru Dekoviću i klapi „Jadran“ uručili prigodne darove te nakon koncerta nastavili druženje u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi.

Koncertu je nazočio i konzul savjetnik Generalnog konzulata RH u Kotoru Marijan Klasić.