Park(ing) Day večeras u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 18. rujna 2015. - 10:40
Autor: 

PARK(ing) Day  je događaj koji se održava jednom godišnje diljem  svijeta. Tog dana svi zainteresirani pretvaraju parkinge u privremene javne prostore na  kreativne i maštovite načine. Po treći put u Crnoj Gori, PARK(ing) Day će se održati u Kotoru na parkingu Riva danas od  17 do 21 sat.

Tema PARK(ing) dana 2015. godine je: “PARK(ing) dan – dan za igru!!!” tj. “PARK(ing) Day – A Day to Play!” PARK(ing)dan nije događaj sajamskog i izložbenog karaktera. I ove godine organizatori imaju za cilj pretvoriti parking mjesta u privremene javne prostore kako bi promovirali  različite društvene vrijednosti i potakli aktivnije i kreativnije korištenje javnih prostora što znači da je veoma bitno da sadržaj svakog parking bude interaktivnog karaktera. Događaj organizira NVO Naša akcija u suradnji s s NVO Expeditio. Parking na Rivi je ustupljen od strane Komunalnog poduzeća Kotor,  a događaj je podržan  od strane Fonda za aktivno građanstvo,  TO Kotor i Luke Kotor.

Organizatori preporučaju građanima da nazoče ovom događaju, jer će na preko 20 parking mjesta zasigurno pronaći interesantne sadržaje za sebe i svoje mališane.