Novo izdanje gastro kataloga TO Kotor

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 25. srpnja 2017. - 9:30
Autor: 

„Čitavo gastronomsko umijeće i gastronomsku ponudu objedinili smo u novo izdanje gastro kataloga,značajno ga unaprijedivši u dizajnu, kvalitetu i sadržaju. Na sto tri strane ove publikacije opisali smo nastanak i razvoj bokeljske kužine, tradicionalne specijalitete, način pripreme bokeljskih jela, predstavili ugostiteljske objekte u kojima se ova jela mogu degustirati kao i ukupnu ponudu restorana u Kotoru.  Jedinstven doprinos cijelom projektu dala Vlasta Mandić - autorka knjige "Bokeška kužina", koja je osim logističke podrške, ustupila i neke od tradicionalnih recepata koji su prepoznatljivi za Kotor i Boku i time upotpunila kvalitetgastro katalog. Važan je i doprinos 18 ugostitelja iz Kotora koji su prepoznali značaj ovog projekta kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na saradnji su: „BaronGautch“, „Bastion 1“, „Bokun“, „ Cattaro“,  „Cesare“, „Cesarica“, hotel „ Galia“, „Luna Rossa i Madrevida“, „ Ombra“, „Royal“, „As“, „San Giovanni“, „Trpeza“, „Roma“, „Đardin“, „ Ladovina kitchen&wine bar“, „Scala santa“  i „The Square Pub“  - poručuju iz TO Kotor.

U gastro vodiču prezentirani su   sljedeći bokeški specijaliteti: stolivski brodet, mušulje od gušta,  punjeni kalamari na orizu, balote od mušulja, raža sa verdurom, pašticada galijot, bokeški  brodet, karnevalska njokada, mušuljeFilomena, punjeni kalamari sa krtolom, hobotnica na žaru, rižot od bovizele, bakalar žgvacet, riblja plata, crni rižot, buzara od mušulja, pašta s okusom mora, crveni rižot s  plodovima mora, rižot a la maka, dok su od  slatkih delicija prezentirane  kotorska pašta (krempita), mediteranska pita, peraška i dobrotska torta.

TO Kotor je spomenutim ugostiteljima dodijelila naziv ČUVARI GASTRO  KULTURE. Na vidnim mjestima istaknut je logo čuvara gastro kulture kao znak da se u tim gostiteljskim objektima mogu degustirati bokeljski specijaliteti koji su prezentirani  u gasto katalogu.