KC Nikola Đurković - program „Ponovo radi bioskop"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 16. travnja 2024. - 10:43
Autor: 

Program „Ponovo radi bioskop: Savremeni crnogorski film 2017-2023“, koji Filmski centar Crne Gore i Crnogorska kinoteka realiziraju u partnerstvu s digitaliziranim bioskopima i centrima za kulturu ovog četvrtka, 18. 4., nastavlja se u Kotoru, a na repertoaru su kratki filmovi mladih crnogorskih autora.
Publika će moći pogledati ostvarenja „Naročita svojstva“ u režiji Tamare Milošević, „Mar“ Milorada Milatovića, „Peloid“ Bojana Stijovića i „Bibliotekar“ Branislava Milatovića.

"Film „Naročita svojstva“ u režiji Tamare Milošević prati temu u kojoj se umjetnost prepliće sa stvarnim životom, kroz tretman zločina i kazne, uz socijalno raslojavanje, a „Mar“ Milorada Milatovića donosi priču o mladom paru, koji već neko vrijeme živi zajedno, ali prolaze kroz emotivnu krizu. U fokusu filma „Peloid“ Bojana Stijovića je Roman, profesor klavira koji je ostao bez posla nakon razvoda, a „Bibliotekar“ Branislava Milatovića prati Obrada, bibliotekara kotorske gradske biblioteke, koji uprkos okolnostima da čitalaca skoro i da nema, s velikom pažnjom i ljubavlju radi svoj posao" .

Podsjetimo, glavni cilj projekta “PONOVO RADI BIOSKOP: Savremeni crnogorski film 2017-2023“ je promocija crnogorske kinematografije, uvezivanje institucija kulture, decentralizacija kulture i razvijanje publike, kao i stvaranje nove baze gledatelja.