Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 09. rujna 2021. - 16:52
Autor: 

 U petak, 10.9.,  s početkom u 20 sati  u Velikoj dvorani Centra za kulturu  u Tivtu bit će održan koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra “ENNIO MORRICONE”.

Nakon ljetne pauze, Crnogorski simfonijski orkestar će imati dva nastupa. Prvi koncert bit će u petak, 10. 9., s početkom u 20 h u Centru za kulturu u Tivtu, u okviru petog Tivat World Music Festivala.
Drugi koncert bit će održan u Podgorici, u utorak, 14. 9., s  početkom u 22 h, na platou Muzičkog centra Crne Gore i Crnogorske kinoteke, u okviru festivala FIAT. Orkestrom će rukovoditi maestro Iker Sančez Silva, istaknuti španjolski  dirigent mlađe generacije, koji je međunarodnu karijeru gradio nastupajući s Bostonskim simfonijskim orkestrom, Kraljevskom filharmonijom Liverpula, BBC filharmonijom i dr.

„Program predstavlja svojevrsni omaž Eniju Morikoneu (1928-2020), jednom od najznačajnijih kompozitora filmske muzike svih vremena, čiji opus čini više od 500 filmova i TV serija. Tako će publika u Tivtu, a potom i u Podgorici, biti u prilici da čuje najpoznatije melodije iz nekoliko filmova poput: „Dobar, loš, zao“ „Misija“, „Bioskop Paradizo“, „Poslednji Mohikanac“, „Dragulj sa Nila“ i dr. Solisti na koncertu biće: Branislava Podrumac (glas), Nadica Ristikj-Simović (oboa), Hristijan Rajkovski (tuba), Slađana Mijović (violina) i Marija Đurđević-Ilić (flauta). Izvedbu Crnogorskog simfonijskog orkestra pratiće inserti iz odabranih naslova koje je pripremila Crnogorska kinoteka“.

 Ulaz slobodan.

Broj mjesta ograničen po preporukama Savjeta za borbu protiv korona virusa COVID-19