Jubilej Regionalnog vodovoda umjesto slavljem obilježavaju donacijom

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 14. veljače 2017. - 17:49
Autor: 

Vlada Crne Gore i Regionalni vodovod „Crnogorsko primorje“ odlučili su da odustanu od ranije planiranog svečanog obilježavanja jubileja – desete obljetnice donošenja Odluke o izgradnji Regionalnog vodovoda „Crnogorsko primorje“ i da sredstvima u visini od 4.000 € predviđennim u tu svrhu i praktično podrže akciju Prvi crnogorski Teleton – „PODRŽI, POBIJEDI“.

"Desetu obljetnicu donošenja važne odluke kojom je na Crnogorskom primorju nakon više decenija kvalitetno i dugoročno riješen problem vodosnabdijevanja dočekujemo zadovoljni brojnim realizovanim investicijama vrijednim više milijardi eura, bogatiji za nove savremene turističke kapacitete, sa investicijama čija je realizacija u toku, turističkim sezonama koje iz godine u godinu premašuju rekorde i sa brojnim novim radnim mjestima u turizmu. Ali zadovoljstvo, koje dijelimo sa građanima Crne Gore, ne treba i ne može da bude jače od našeg iskrenog opredjeljenja da i na ovaj način učestvujemo u humanoj akciji kojom će biti prikupljan novac za liječenje one djece oboljele od karcinoma, koja moraju da se liječe u inostranstvu" - navodi se u priopćenju.

Umjesto svečanosti, uz donaciju i podsjećanje: Vlada Crne Gore je 15. veljače 2007. godine, nakon kreiranja neophodnih uvjeta, donijela stratešku odluku o realizaciji ovog kompleksnog i zahtjevnog kapitalnog projekta, u čiju je izgradnju do sada uloženo više od 107 milijuna eura. Formirano je poduzeće Regionalni vodovod „Crnogorsko primorje”, koje je od početka rada samoodrživo s jasnom perspektivom razvoja. Poduzeće Regionalni vodovod „Crnogorsko primorje“ ne samo da uspješno i uredno izmiruje sve svoje obveze primjenjujući pri tome visoke standarde u poslovanju, već pokazuje i visok stepen društvene odgovornosti. "I Vlada Crne Gore i Regionalni vodovod ostat će i dalje otvoreni za sve slične projekte koje ćemo podržavati" - stoji u priopćenju na portalu Vlade Crne Gore.