Društvo

3. HGI. Svim srcem za Crnu Goru!

Na osnovu člana 49 stav 1 Zakona o izboru odbornika i poslanika (“Službeni list RCG”, br.

Pročitajte više

Raspored misa za Veliku Gospu u Marijanskim svetištima

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velika Gospa, proslavit će se po župama i svetištima Kotorske biskupije.

Na otoku Gospe od Milosti sveta misa bit će u 10 sati.

Pročitajte više

Kultura u Tivtu u doba korone

Press konferencija povodom održavanja kazališne predstave u Tivtu, pod nazivom „Druga strana vjetra“, održana je danas u Atriju ljetnikovca Buća u Tivtu, uz poštovanje mjera NKT-a.

Pročitajte više

Vuksanović – Ponosni smo na bitku koju vodimo

U cijelosti vam prenosimo intervju predsjednika Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića za Dnevne novine “Dan”.

Pročitajte više

Informacija o najbitnijim aktivnostima hrvatske zajednice na području politike i kulture od 2013. – 2020.

Ovom bismo Vam prilikom željeli  predstaviti, ne nužno kronološki, okosnicu aktivnosti Hrvatske građanske inicijative i Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, odnosno hrvatske zajednice u Crnoj Gori,  u razvoju i zaštiti prava hrvatskoga naroda

Pročitajte više

Koncert na Gospi od Škrpjela

Večeras u 20 sati, u Perastu, na otoku Gospe od Škrpjela, održat će se koncert mladih crnogorskih violinista povodom Blagdana Velike Gospe. Organizatori koncerta su Festival gudača, Društvo prijatelja grada Perasta i Župni ured Perast.

Pročitajte više

Petar Antonioli o Humanitarnom plivačkom maratonu

Petar Antonioli o Humanitarnom plivačkom maratonu – „Nije toliko bitno isplivati cijeli maraton koliko je bitno sudjelovati i pomoći drugima „

Pročitajte više

Energetska efikasnost u Kotoru

„Kotorani su sigurno primijetili da su naši računi za utrošenu električnu energiju i u zimskom i u ljetnom periodu u samom vrhu potrošnje u Crnoj Gori.

Pročitajte više

Eko Centar Delfin: „Zaštita životne sredine i prirodnih resursa uvijek je aktuelna!“

 „Eko Centar DELFIN nastavlja realizaciju kampanje „Svaka limenka se računa“ , ove godine u saradnji sa više društvenih i privatnih kompanija u Kotoru.

Pročitajte više

Međunarodni dan mladih u Kotoru – program za 12.8.

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Općine  Kotor obilježava 12. 8.  - Međunarodni dan mladih. Plesnim programom „Somos Cubanos“ na Rivi započet je bogat program, koji će se realizirati u periodu od 10. do 16.

Pročitajte više

Nagrada za film „Ognjilo” u produkciji JU Centra za kulturu Tivat

Film „Ognjilo” redatelja i scenariste Vladimira Perovića, u produkciji JU Centra za kulturu Tivat, osvojio je drugu nagradu u kategoriji kratkometražnog dokumentiranog filma na Međunarodnom festivalu u gradu Ierapetra na Kritu.

Pročitajte više

Sveta Klara Asiška

Danas slavimo svetu Klaru Asišku. Klara je rođena u Asizu u Italiji krajem 12. stoljeća. Na Cvjetnicu 1211. ili 1212. Klara bježi iz roditeljske kuće te se u crkvici svete Marije Anđeoske pridružuje svetom Franji.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo