Gostovanje poznatog karikaturiste na Radionici Starog mačka

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 19. kolovoza 2024. - 8:53
Autor: 

U utorak, 20. 8., u Samostanskom kompleksu svetog Nikole gdje se održava škola crtanja stripa i ilustracije pod nazivom Radionica Starog mačka, koju vodi strip autor Simon Vučković, će imati posebnog gosta – a to je poznati karikaturist i slikar Luka Lagator. Uz druženje s umjetnikom i lijep barokni ambijent starih zdanja, svi zainteresirani će imati priliku da nauče nešto od tajni zanata dizajna, crtanja karikature, stripa, ilustracije,... Na kraju gostovanja u 12:30 h u atriju Samostanskog kompleksa će službeno biti otvorena izložba karikature i stripa gostujućeg predavača.

Organizatori i pokrovitelji radionice su: Turistička organizacija Općine Kotor, Samostanski kompleks svetog Nikole, Mjesna zajednica Muo i Udruženje strip autora Crne Gore.

Svi koji vole da crtaju su dobrodošli. Sav program je besplatan.

Biografija gostujućeg predavača:
"Luka Lagator je rođen 1945. god. na Cetinju gdje živi i radi. Bavi se slikarstvom, karikaturom i stripom. Stripovi koje radi su novinski. Član je „Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore“ od 1978. god. i „Udruženja karikaturista Crne Gore“, čiji je jedan od osnivača. Objavio je oko 6000 radova u raznim listovima i časopisima kao i nekoliko zasebnih izdanja posvećenim karikaturi i stripu. Domaćoj i međunarodnoj javnosti najpoznatiji je po konkursnoj karikaturi gdje ulazi u krug od 50 najboljih na svijetu koji su se ikada bavili njome gdje je dobitnik oko 130 regionalnih i svjetskih priznanja. Dobitnik je i najvećeg državnog priznanja u Crnoj Gori „Trinaestojulske nagrade“, Povelje „Ivan Crnojević“, a ima i status istaknutog kulturnog stvaraoca Crne Gore".