KOMPANIJA "LUŠTICA DIVELOPMENT" U PROŠLOJ GODINI ULOŽILA 6,8 MILIONA EURA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 01. ožujka 2013. - 14:28
Autor: 

Kompanija "Luštica Divelopment" a.d. objavila je izvještaj za prošlu godinu koji pokazuje da su ukupna ulaganja u projekat Lustica Bay 2012. godini iznosila 6,8 miliona eura. U dosadašnju realizaciju projekta do sada je ukupno uloženo preko 26 miliona eura.
Kompanija izmiruje finansijske obaveze i u okviru je finansijskog plana za projekat. "Luštica Divelopment" je nastavila da podržava lokalnu zajednicu za šta je do sada opredijeljeno više od 350.000 eura.

Kompanija je dobila prvu građevinsku dozvolu za izgradnju prvih deset apartmantskih objekata sa ukupno 72 apartmana u formi glavnog projekta. Ukupna površina je oko 8000 metara kvadratnih.
Početak gradnje je planiran tokom travnja a izgradnja ce trajati dvije godine. Procijenjena vrijednost investicije je 15 miliona eura. U toku je tenderski proces za izbor generalnog izvođača radova.
Pripremni građevinski radovi na projektu Lustica Bay počeli su u veljači prošle godine. Do sada su izgrađeni pristupni putevi, otvoreno golf vježbalište i raščišćen teren za svih 18. rupa budućeg golf igrališta.
Na projektovanju golf terena angažovana je kompanija Gary Player Design. Izgrađeni su model apartman i vidikovci na budućim lokacijama marine, glavnog puta i golf hotela- kaže se u zvaničnom priopćenju kompanije.