LUŠTICA DEVELOPMENT DOBILA DOZVOLU ZA GRADNJU GOLF TERENA

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 07. veljače 2014. - 13:08
Autor: 

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je kompaniji Luštica Development građevinsku dozvolu za gradnju golf terena u turističkom naselju (Luštica Bay), u Krtolima pored Tivta.
„Ovo je i prva građevinska dozvola za golf teren u Crnoj Gori koja je uslijedila nakon što su regulisani imovinsko-pravni odnosi zemljišta na kome će se golf teren izgraditi. U Luštici Bay završeni su svi pripremni radovi i očišćene površine za svih 18 rupa budućeg igrališta za golf, a dalje pripreme se nastavljaju."- saopštila je juče tim povodom PR Luštice Development Ivana Uljarević.

Golf teren će biti izgrađen na površini od 86 hektara i spada u kategoriju terena za održavanje turnira u golfu. U sklopu terena planiran je i golf kluba projektovanje ovog igrališta je povjereno svjetski poznatoj kompaniji „Gary Player Design iz SAD-a, koja je do sada izgradila preko 325 golf terena u 35 zemalja širom svijeta
Na lokaciji budućeg golf terena na Luštici tokom ljetnje sezone postoji i vježbalište za golf, a pored toga na ovom terenu se dešavaju i druge kulturne i sportske aktivnosti.
Luštica Development do sada je uložila preko 35 miliona eura u projekat Luštica Bay. Od toga je 18 miliona uloženo u gradnju prvih deset stamebnih objekata sa 72 stana na kojima su zavreni grubi građevinski radovi, te prve od dvije marine u zalivu Trašte čija je izgradnja tek u početnoj fazi.
„Prva faza projektaLuštica Bay uključuje marinu čija će gradnja trajati dvije do tri godine, a kompleks će obuhvatati preko 200 stambenih jedinica (apartmani, kuće i vile), butik hotel, dio šetališta sa restoranima i kafićima, golf teren i golf klub. Kada bude kompletno završen, kompleks Luštica Bay će se prostirati na 690 hektara."- kazala je Uljarević.
S. L.