Najnovijie

Kamen i more: Boka na fotografijama

Posjetitelji Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu mogu od 15. ovog mjeseca uživati u povijesti i stalnoj ljepoti jednoga, od Zagreba dalekog, krajolika i ljudi u njemu: magične Boke Kotorske.

Pročitajte više

16. Pulski dani eseja

Ovogodišnji, 16. po redu Pulski dani eseja održat će se u Klubu hrvatskih književnika "Dr. Ljubica Ivezić", Sv. Ivana 1 (stara tiskara) 19. i 20. listopada, a nulti dan održat će se 18. listopada s predstavljanjima knjiga.

Pročitajte više

Dobra suradnja hrvatske i crnogorske nacionalne manjine

Predstavnici hrvatske nacionalne zajednice iz Crne Gore susreli su se 12. listopada s predstavnicima Koordinacije vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina Grada Zagreba u Kotoru.

Pročitajte više

Mladenu od srca!

Promocija časopisa „Ars“, posvećenog preminulom crnogorskom pjesniku Mladenu Lomparu, održana je sinoć u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi. Časopis „Ars“ je osnovan 1986.

Pročitajte više

Preminula Milena Dravić

 Jedna od najpoznatijih srpskih i jugoslavenskih glumica, Milena Dravić preminula je u noći subotu na nedjelju u 79. godini u Beogradu, objavila je agencija Tanjug.

Pročitajte više

Svjetski dan kravate

Academia Cravatica uz središnju proslavu Svjetskog dana kravate i ove godine organizira festival posvećen kravati!

Pročitajte više

Dogovorene mjere za suzbijanje devijantnog ponašanja u blizini škola

Zaštita i sigurnost učenika i suzbijanje devijantnog ponašanja u školskim dvorištima su među prioritetima općinskih obrazovnih ustanova, Savjeta roditelja i Općine Tivat radi čega će hitno biti poduzet set mjera kako bi boravak u tivatskim školam

Pročitajte više

Časopis „Dubrovnik“ predstavljen u Kotoru

Najnoviji svezak časopisa Dubrovnik 2-3/2018.,  u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku, predstavljen je jučer u Galeriji solidarnosti u Kotoru. Spomenuti broj časopisa posvećen je Publiju Ovidiju Nazonu, odnosno 2000.

Pročitajte više

Stranice