SP Katar: Hrvatska - Kanada 4-1

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 27. studenog 2022. - 19:07
Autor: 

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Kanadu 4-1 (2-1) u dvoboju drugog kola skupine F svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar.

Kanada je povela golom Alphonsa Daviesa već u drugoj minuti, ali je potom uslijedio preokret. Andrej Kramarić je zabio dva, u 36. i 70. minuti, a Marko Livaja jedan pogodak, u 44. minuti, za slavlje Hrvata. Sve je okončano golom Lovre Majera u 94. minuti.

Utakmica je šokantno počela za Hrvatsku, već u drugoj minuti Kanada je povela. Buchanan je odlično ubacio, a natrčali Alphonso Davies je ispred Juranovića glavom zakucao loptu u hrvatsku mrežu za 1-0. U 26. minuti Hrvatska je izjednačila pogotkom Kramarića, ali prethodno je Livaja bio u zaleđu pa je pogodak poništen.

No, spomenuti dvojac do kraja prvog dijela donio je preokret Hrvatske. Prvo je Kramarić, nakon lijepe asistencije Perišića, u 36. minuti zabio za 1-1, dok je u 44. Livaja odlično potegnuo s vrha šesnaesterca za preokret i 2-1 Hrvatske.

Otvoreno s obje strane, uz stalno jurišanje po cijelom travnjaku, nastavilo se igrati i u drugom poluvremenu. Prvo je zaprijetio Osorio, dok je u 54. minuti sjajnu šansu imao Kramarić, ali je Borjan spriječio 3-1 Hrvatske.

Potom se utakmica pomalo smirila do 70. minute kada je opet proradila veza Perišić - Kramarić. Prvi je još jednom asistirao, a potonji se riješio čuvara i precizno plasirao za 3-1. Do kraja susreta bliže je Hrvatska bila četvrtom golu (šanse Perišića i Brozovića) nego li Kanada drugom. Sve je zaključeno novim hrvatskim golom u 94. minuti. Kontru na samog vratara Borjana zaključio je Majer golom za konačnih 4-1.

Na ljestvici nakon drugog kola vode Hrvatska i Maroko sa po četiri boda. Tri ima Belgija, dok je bez bodova Kanada koja više jedina u ovoj skupini nema šanse za proboj prema osmini finala.

U posljednjem, trećem kolu ove skupine F, u četvrtak od 16 sati igraju Hrvatska - Belgija i Kanada - Maroko. Hrvatskoj je dovoljan i remi protiv Belgije za osminu finala.

 

 Foto: Afp