Hajduk objasnio zašto je pet bodova od dna

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 06. listopada 2014. - 10:22
Autor: 

Apsolutno ništa Hajduk nije dobio organizacijom Jadranskog derbija u Dugopolju i mora se postaviti pitanje zbog čega nije dogovorena zamjena domaćinstva, kad se već na isti način riješio susret protiv Splita. Bijeli su remijem ostali na devet bodova minusa u odnosu na drugoplasirane Riječane, barem pola milijuna kuna izgubljeno je na neprodanim ulaznicama, a navijačko divljanje na stadionu "Doline noževa" donijet će Splićanima novu pozamašnu kaznu.

Iako je riječ o renomiranom protivniku, koji je sredinom tjedna remizirao s aktualnim osvajačem Europa lige, Hajdukovci su opet pokazali zavidan niz manjkavosti, zapravo kvalitetno odgovorivši na pitanje zašto ih nakon 11 prvenstvenih kola samo pet bodova dijele od devetoplasirane momčadi HNL-a.

U posljednjih šest dvoboja Tudorova momčad upisala je pobjedu, tri remija i dva poraza, a da strateg Bijelih konstatno tvrdi kako nema što prigovoriti svojim pulenima. Opravdanja je lako naći, međutim Tudor se ni ne pokušava opravdavati. Pobjeda protiv Istre i remi s Riječanima, veliki su pomak unaprijed u odnosu na start prvenstva, kada su Bijeli u utakmicama protiv ova dva protivnika uhvatili svega bod. Ovakav stav ili pravdanje nevelikim, neiskusnim i nedovoljno kvalitetnim kadrom mogu proći jednom, dva pa i deset puta, ali teško dovijeka. Bijeli nemaju kontinuitet, a nevjerojatne individualne greške nižu se iz kola u kolo.

Ovaj put tragičar splitske momčadi bio je mladi branič Antonio Milić, koji je više od pola sata doslovno "disao na škrge" i nonšalantno se šetuckao po lijevoj strani. Prava je sreća da preko njega nije palo više pogodaka od onog izoliranog bljeska Kvržića. Milić je nedavno produžio ugovor s Hajdukom pod uvjerenjem kako više neće morati "glumiti" lijevog beka, međutim protiv Rijeke Tudor se opet vratio provjerenoj opciji.

Naklon za Rijeku 

Što se tiče Riječana, oni zaslužuju istinski pljesak. Čak osam igrača koji su sudjelovali u povijesnom remiju protiv Seville, Kek je suprotstavio Hajduku i oni su odgovorili na pravi način, posebice u drugom poluvremenu, kada su ubacili u brzinu više i pokazali zašto već dvije godine za redom igraju u skupinama Europa lige.

Bijeli gotovo da nisu uspjeli uputiti udarac na gol Vargića što je i pravi omjer kvalitete i pristupa ove dvije momčadi. Ovim remijem tako je najviše profitirao Dinamo, koji će u slučaju večerašnje pobjede nad Lokomotivom pobjeći Rijeci četiri, a Hajduku nevjerojatnih 13 bodova. HNL zaista počinje sličiti škotskom nacionalnom prvenstvu otprije nekoliko godina, kada su Celtic i Rangersi u četverokružnom sistemu vodili neku svoju bitku, a ostatak lige se kupao u ispodprosječnosti.