Aleksandar Filip dobitnik vrijedne stipendije KSI Montenegro

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 11. lipnja 2020. - 9:08
Autor: 

Knightsbridge School International, međunarodna škola u Tivtu, odlučila je da stipendiju za srednju školu dodijeli uspješnom sportisti iz Tivta Aleksandru Filipu. Sa svojih 15 godina, Aleksandar je u svoju biografiju upisao veliki broj izuzetnih rezultata u mnogim oblastima.
Uspješno je izbalansirao između odličnih rezultata u osnovnoj školi, muzičkoj školi, volonterskim, humanitarnim i ekološkim akcijama, kao i onom po čemu je postao poznat u Tivtu i šire – sportskim rezultatima u plivanju, biciklizmu i trčanju.
Kolekcija već broji preko 80 medalja sa međunarodnih takmičenja, a o ostvarenju sna Alek ističe.

„Ostvario mi se san. Tri godine sam se nadao i čekao trenutak da završim osnovnu školu da bih konkurisao u KSI.  Sve je bilo podređeno tom cilju. Velika motivacija, pozitivna energija i rezultati koje sam postigao u raznim oblastima doveli su me u uži krug kandidata, a nakon toga i intervju na engleskom jeziku kod direktora škole.  Razgovor je trajao više od 3 sata, međutim kao da je trajao 3 minuta. Mr. Rob je izuzetan pedagog i psiholog. Kad mi je saopšteno da je stipendija moja, osjećaj je bio nevjerovatan. Mislim da su mi kroz glavu prošli svi trenuci prolaska kroz cilj sa trka na kojima sam pobijedio. Zahvaljujem se porodici na bezuslovnoj podršci, kao i KSI timu na ukazanom povjerenju“-sa uzbuđenjem priča Aleksandar.

Pred njim je novi cilj, kaže kroz osmjeh.„Želim da maturiram sa četvrtastom kapom , a do tada ću nastaviti da ostvarujem zapažene rezultate u školi i sportu, ali i da volontiram u raznim oblastima“. Iz škole ističu da su akademska i sportska postignuća Aleksandra Filipa preporučile za jednu od stipendija koje ova škola nudi.

„Posvećenost, motivacija i istrajnost u onome što radi, uz poštovanje pravih životnih vrijednosti, su nešto što se mora nagraditi. KSI Montenegro, kao zajednica, je ponosna što će Alek biti dio nas od naredne školske godine. Vjerujemo i bićemo podrška da nastavi nizati uspjehe“-istakla je marketing koordinatorka Zorica Đurović. Aleksandar je još jednom pokazao da se red, rad i disciplina isplate.

Izvor: Radio Tivat