„Vjera iznenada“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 11. studenog 2016. - 10:30
Autor: 

U sklopu Novembarskih dana , po prvi put u Centru za kulturu Tivat, gostovat će   Kazališna družina Kolarin  iz Dubrovnika, s  predstavom “Vjera iznenada” u Velikoj dvorani  12. studenoga, s početkom u 20:00h.

Kazališna družina Kolarin osnovana je 2010. godine u cilju promicanja dubrovačke književne i scenske riječi, njegovanja zavičajnog govora, izvođenja dramskih djela za djecu i odrasle dubrovačkih pisaca.

Riječ redatelja:

„Tako kad lupež pse ugleda, kruh im meće i blagijem glasom ih mami da ne bi zalajali“.

„S mnogo vještine i humora, na krilima renesansnog genija Držića i baroknog majstora Molièrea, kroji Bruerević fantastičnu komediju britkog humora i svevremenih zapleta. Služeći se renesansnim modelom oblikuje likove gotovo nalik onima iz Držićevih klasika (Gospar Kristo uvelike nalikuje Pometu, Gospar Valo Arkulinu, itd), koja stavlja u strukturu „zlatnog reza“ barokne komedije. Takav spoj, uronjen u Dubrovačku svakodnevicu kraja 18. i početka 19. stoljeća, čini neodoljivi poziv na reaktualizaciju. U našoj predstavi želja nam je kroz jezik onog vremena progovoriti o našem vremenu, u kojem „zlato sve može“. Ova predstava nije slika, ona je zrcalo“.

Cijena ulaznice je pet eura.