Predstava „ Zločin na kozjem ostrvu “ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 11. lipnja 2018. - 8:39
Autor: 

„Zločin na kozjem ostrvu“  naziv je predstave,  koju će na Velikoj sceni  Kulturnog centra odigrati  studenti IV.  godine Fakulteta Dramskih umjetnosti na Cetinju, u utorak 12. 6.,  u 20 sati. Drama govori o tri usamljene žene, koje žive na izoliranom  imanju na „Kozjem ostrvu“; udovica, njezina kćerka i sestra njezinog preminulog muža. Udovičin muž, Enriko, preminuo je u zarobljeničkom logoru.

„One su usamljene, izolovane od svijeta, a svaka od njih nosi teret promašenosti i besmisla svog života. Sve dok u njihov život ne uđe Anđelo, mladić koji je u ratu bio zarobljen sa Enrikom. On će u njihove živote unijeti dramu, pometnju, probudiće njihove odavno zaboravljene strasti, i dovesti svaku od njih do neslućenih preokreta. On će se na neki način poigrati sa svakom, ali na kraju, svakako izvlači 'deblji kraj', budući da ga Agata, kao gazdarica kuće, kada shvati da je stvar otišla predaleko, ubija.Drama govori o slobodi izbora da budemo to što jesmo, o osjećanjima, strastima, izolovanosti, ali i promašenosti kao posljedici sopstvenih izbora. Jedno vječito traganje za smislom, ispunjenjem, koje ne dolazi. Možemo li na kraju biti pomireni i živjeti sa svojim izborima, trpjeti ili izabrati da odemo, u potrazi za novim smislom ?“

Tekst: Ugo Beti

Režija: Ferid Karajica

U predstavi igraju: Anđela Radović, Milica Šćepanović Vanja Jovićević i Marko Todorović.

Prodaja ulaznica po cijeni od 3,00 eura bit će na blagajni Kulturnog centra na dan igranja predstave od 10h do 12h i od 18h do 20h.