"Noć muzeja" u Porto Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 14. svibnja 2014. - 12:37
Autor: 

Povodom globalne kulturne manifestacije "Noć muzeja", u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru 16. svibnja (petak) bit će otvorena izložba drevnih razglednica pod nazivom "Gruss aus Boka – Pozdrav iz Boke". Izložbu će svečano otvoriti princ Nikola Petrović u 20 sati.

Više stotina starih razglednica kolekcionara Jovana Vuksanovića prikazat će Boku iz vremena prelaska iz XIX u XX vijek, tadašnje siluete gradova, brodove, čak i vozove i pruge kojih više nema. Na otvaranju će o odnosu fotografije i razglednice govoriti profesionalni fotograf, profesor Maja Đurić.

"Ovo je do sada najveća kolekcija starih razglednica iz Boke koja je predstavljena javnosti u Crnoj Gori, i svaki grad će imati poseban dio u okviru postavke", najavljuje koordinator Zbirke pomorskog nasljeđa, Dražen Jovanović. Svi posjetiteljima će tokom večeri biti uručene replike najinteresantnijih razglednica sa izložbe, a glazbom će ih pozdraviti i kvartet čiji je član i princ Nikola Petrović. Podmornica "Heroj" i Zbirka pomorskog nasljeđa će biti otvorene sve do ponoći, a ulaz je besplatan.

Nakon otvaranja izložbe bit će organiziran koktel, a zatim će koncert održati bend MP trio.