Kotorski festival pozorišta za djecu predstavlja predstavu o Petru Panu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 29. svibnja 2017. - 10:28
Autor: 

Kotorski festival pozorišta za djecu ove godine obilježava svoje jubilarno 25. izdanje . Glavni kazališni program jubilarnog izdanja festivala, koji će se održati od 1. do 12. 7. 2017., bit će najbogatiji do sada. Publika će moći da uživa u 20 raznovrsnih profesionalnih predstava za djecu i mlade.

Ovo ljetno  rođendansko slavlje ispratit će spektakli najrazličitijih formi za sve uzraste – dramski, lutkarski, audiovizualni, plesni, mjuzikli, sa klaunovima, inkluzivni, interaktivni, neverbalni do kombiniranih.

„Teatar za djecu i mlade iz Skoplja, (Makedonija) pridružće nam se u Kotoru ovog jula i izvesti predstavu o svima dragom vječitom dječaku, Petru Panu. Lutkarska predstava u režiji Bonja Lunogova namijenjenu publici iznad 6 godina starosti, ali je ovo priča svakog ko želi da sačuva dijete u sebi.Petar Pan, dječak koji neće nikada da odraste, predstavlja dijete koje svako od nas želi zauvijek da sačuva u sebi. I šta ima ljepše od toga: snovi koje nosimo u sebi ponekad se ostvare, ili nam se dogode najnevjerovatnije avanture, uz vjeru u to da dobro uvijek pobijedi zlo. Sa puno mašte, humora, pjesme i smijeha, publika će doživjeti fantastične trenutke u zemlji Nedođiji. Naši junaci će letjeti uz pomoć magičnog praha i podsjetiti nas na igre Indijanaca i gusara iz djetinjstva. Eto, to je priča o Petru Panu“.

Kao i svake godine, festival je i za 25. izdanje pripremio bogat prateći program, u okviru kog je planirano da djeca i mladi mogu da kroz edukativnu, likovnu, muzičku, književnu i brojne druge forme izraze svoju kreativnost i sa festivalom donesu još jedno šareno i radosno ljeto na kotorske ulice.