Koncertom "Tivtu s ljubavlju" Antonia Vučinović oduševila publiku

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 24. srpnja 2024. - 10:53
Autor: 

Antonia Vučinović održala je svoj prvi solistički koncert u Tivtu sinoć na TMF-u, u pratnji Ane Mihaljević na klaviru. Uz simboličan naslov “Tivtu s ljubavlju”, u Velikoj dvorani Centa za kulturu, mlada operna umjetnica izvela je raznovrstan program, konstantno praćen pljeskom svojih sugrađana, koji su je pozvali i na bis.

“Uvijek je publika ta, koja vuče naprijed, kao što je večeras bilo, pa se raduju i glas i duša! Nastupila sam u saradnji sa Anom Mihaljević, koja je jedan divan i kvalitetan umjetnik i uvijek bez pogovora prihvati vrtlog programa, koji ja donosim sa sobom. Ona je pijanista i nije isto svirati sam, ili sa pjevačem, ali ona to radi lako i sa razumijevanjem. Zaista mi je stalo da se publici približi šta je to opera, da se ona sastoji od mnogo više elemenata od imanja glasa, da su tu jako važni i kostimi i pijanisti, orkestar i dirigent, i šminka, i razumijevanje teksta, da u operi zaista postoji za sve razlog i argument! Srećna sam što ovaj festival postoji, jer je njegov akcenat na operi i sigurna sam da će nam pomoći da se otisnemo od tog nedostatka opere, koji samo naša zemlja ima u ovoj mjeri“, kazala je zadovoljna sopranistica nakon koncerta.
Antonia je program za sudjelovanje na TMF-u spremila još u ožujku, sa svojom profesoricom Laurom Ejkin na Akademiji “MDW” u Beču, gdje studira. Izvela je odabrane arije i solo pjesme nekih od najvećih kompozitora.

Foto: Dalibor Ševaljević