Koncert „Muzika u svitanje“ održan u Gornjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 20. srpnja 2024. - 12:53
Autor: 

Koncert pod nazivom „Muzika u svitanje“, održan je jutros, na platou ispred crkve sv. Marije u Gornjoj Lastvi. Pedesetak zaljubljenika glazbu, ali i Gornju Lastvu, uživalo je u ovom atraktivnom događaju, koji je priredilo Kulturno zavičajno udruženje „Napredak“ Gornja Lastva. Na koncertu, koji je počeo s prvim zracima sunca nastupili su duet harmonika – Tijana i Miroslav Ilić, a na repertoaru su bila popularna djela klasične glazbe.
“Ovo je prvi put da nastupamo u ovakvom ambijentu i u ovo vrijeme. Ovo je za nas jedno posebno iskustvo za pamćenje. Posebno nam je drago jer smo vidjeli i da je publika uživala u koncertu”, kazala je Tijana Ilić.

“U početku, kada smo došli na ideju realizacije ovog programa, nismo bili sigurni da li će se uopšte neko pojaviti. Ipak ovaj program izrastao je u jedan od najpopularnijih, pored Lastovske fešte, i vidjeli ste i danas da je bio prisutan zavidan broj ljudi”, istakla je Dejana Stjepčević ispred NVO Napredak.
Tijana Ilić i Miroslav Ilić nastupaju zajedno od 2007.godine ostvarujući bogatu koncertnu djelatnost. Pored niza koncerata održanih u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji, izdvajaju se nastupi na međunarodnim glazbenim festivalima Nei Suoni dei Luoghi (Italija), Carniarmonie (Italija), Međunarodni festival “Harmonika fest” (Cetinje), te koncerti za glazbenu fondaciju Santa Cecilia, Muzički centar Crne Gore i Barski ljetopis. Laureati su mnogih domaćih, ali i međunarodnih natjecanja.