Koncert Clazz kvinteta

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 26. kolovoza 2014. - 11:02
Autor: 

U Atrijumu ljetnjikovca Buća u Tivtu, u četvrtak, 28. kolovoza u 21 sat bit će održan koncert kamernog sastava Clazz kvinteta, koga čine Milanka Nikčević (klavir), Bojana Brajović (gitara), Boris Nikčević (flauta), Slaven Turusković (kontrabas) i Predrag Lazović (bubnjevi).

Clazz kvintet je kamerni sastav oformljen prevashodno iz želje da se crnogorskoj publici predstavi djelo 'Picnic suite', suvremenog francuskog kompozitora Kloda Bulinga.

Kvintet je Piknik svitu premjerno izveo na otvaranju X Bar Guitar Festa, 2012. godine, a potom i na svim džez manifestacijama u Crnoj Gori ( JAM, White Field jazz festival, Petrovac Jazz Festival..)

Članovi Clazz kvinteta su profesori u crnogorskim glazbenim školama, aktivni su svirači i nastupaju što kao solisti na svojim instrumentima, što u raznim kamernim klasičnim i jazz sastavima, promovirajući klasičnu i jazz glazbu.

Francuski kompozitor Klod Buling u svojim djelima upravo, na jedinstven način, povezuje ta dva glazbena pravca uklapajući jazz dionice u klasičnu fakturu kompozicije.

Naziv Clazz se logično nameće iz ovakve simbioze, a kvintet će se tokom ovogodišnje crnogorske turneje široj publici predstaviti pažljivo odabranim kompozicijama iz Bulingovog opusa.